Train je benen tot loden pijpen met deze workout van Dwayne ‘The Rock’ Johnson

De gym staat vol met sporters die stuk voor stuk hun eigen theorieën nahouden over de kunst van het trainen en dat maar wat graag met je willen delen, maar naar wie moet je nou echt luisteren?

Leg day workout The Rock

Simpel: degene met het beste resultaat. Hij of zij heeft waarschijnlijk veel research en werk verricht om tot dit resultaat te komen. Acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson is een goed voorbeeld van een persoon die tot de top is gekomen en jaren aan ervaring heeft dat hem naar deze positie heeft gebracht.

Dus als The Rock advies geeft, dan luister je. Regelmatig deelt hij tips over zijn workout-regime. Zo ook in één van zijn laatste posts op Instagram. Dit keer deelt hij een workout waarmee hij zijn benen traint. Een afgrijslijk zware training waarmee je de spieren flink zult opblazen.

Leg day met Dwayne Johnson

De acteur begint met een lange warming-up van dertig minuten. Actief oprekken van de spieren, foam rollen en het activeren van de buikspieren, quads (voorkant bovenbenen), hamstring (achterkant bovenbenen) en bilspieren.

Daarna begint het echte werk:

  • 4-5 sets
  • 4-5 oefeningen per set (leg press, lex extension, leg curl, squat)
  • 15-20 herhalingen per oefening
  • Geen pauze tussen de oefeningen

Een evangelie die The Rock al tijden verkondigt, zijn wat hij ‘intense herhalingen’ noemt. Gecontroleerd omhoog en héél langzaam omlaag (een paar seconden). Je pompt dus niet door de herhalingen heen alsof je de trein moet halen, maar voert elke herhaling traag en gecontroleerd uit.

Leg day dwayne the rock johnson

Wisselen van positie

Daarnaast wisselt de acteur constant van voetpositie of voert hij een oefening met één been uit, waardoor de verschillende beenspieren vanuit alle hoeken worden geprikkeld. Doe een leg press eens met je voeten in een brede stand en vervolgens in een smalle positie. Je zult het verschil absoluut merken.

Om de workout af te maken loopt The Rock een stukje met een gewichtketting om zijn nek en doet hij lunges tot falen in een superset met Romanian deadlifts (met een seconde pauze onderin). Spaghetti-benen gegarandeerd!

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, traint Johnson niet met de allerzwaarste gewichten (in verhouding tot zijn lichaam uiteraard, want voor een gemiddeld persoon traint hij wél met behoorlijk zware gewichten), maar focust hij op een gecontroleerde en trage uitvoeren. Of zoals hij zelf beschrijft: ‘Hardest workers in the room, win the race. Smartest workers in the room, win the journey.’

Bekijk de volledige Instagram-post van The Rock hier.