Wel trainen, geen extra spiermassa? Bulk!

Om af te vallen is het nodig om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt. Aankomen? Dan is een omgekeerde situatie noodzakelijk.

Bulken voor meer spiermassa
Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Dat lijkt gek, want wanneer je begint met krachttraining is het hoogstwaarschijnlijk niet het doel om een extra vetlaag rond je middel te kweken. Toch zul je meer calorieën naar binnen moeten werken om extra spiermassa aan te maken. Die extra spiermassa moet immers ergens mee gevoed worden. Ook ben je krachtiger in de sportschool wanneer je voldoende eet.

Slim bulken

In tegenstelling tot afvallen is aankomen in spiermassa een nauwlettend proces. Zo moet de macroverdeling (koolhydraten, eiwitten en vetten) op orde zijn, zoals je leest in dit artikel, en wil je ook weer niet téveel eten. Niemand voelt zich lekker bij een opgeblazen gevoel en een bolle toet. Zorg daarom dat je calorietoename niet hoger ligt dan 20 tot 30 procent van je standaard dagelijkse verbranding.

Begint het te duizelen wanneer je dit allemaal leest? Logisch. In de onderstaande video van bodybuilder
Sean Nalewanyj
wordt het hele bulkproces gelukkig helder uitgelegd aan de hand van 5 handige tips. Wanneer je ze opvolgt, komt het wel goed met dat Schwarzenegger-lichaam.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg