In 2023 zijn deze Europese treinreizen de moeite waard

Waaronder een nachttrein van Stuttgart naar Venetië en een boemeltrein door het Italiaanse Ligurië.

Europa wordt beter bereikbaar met de trein en ook in 2023 zijn er een aantal routes bijgekomen. Alhoewel er op veel terreinen nog winst te behalen valt wat betreft prijs, verbinding en route, zijn dit nieuwe Europese treinreizen die meer dan de moeite waard zijn. Combineer de vertrekplaats met een treinrit of autoreis vanuit Nederland, en bezoek daarna met de trein een reeks bijzondere Europese steden.

Nightjet van Stuttgart naar Venetië en Rijeka

Vanuit Stuttgart vertrekken een aantal bijzondere treinreizen door Europa, waaronder de Nightjet naar bijvoorbeeld Venetië en Rijeka. Iedere avond vertrekt er om 20:29 een nachttrein vanuit de West-Duitse stad, richting Venetië, Wenen, Budapest, Ljubljana en Zagreb. Daarnaast rijdt de trein tussen mei en oktober naar het Kroatische Rijeka, in de Italiaans-aanvoelende regio Istrië. Stuttgart is vanuit Nederland redelijk gemakkelijk te bereiken met de trein (veelal via Frankfurt am Main), alhoewel een autorit ook maar 6 uur duurt. Met andere woorden: je ideale zomervakantie begint dit jaar in Stuttgart.

Klik hier voor meer informatie over de Nightjet

Lees meer: Kroatië is een vakantieland met alles erop en eraan

Kustregio Ligurië in Italië

Rahul Chakraborty | Unsplash

De Italiaanse regio Ligurië is een populaire vakantiebestemming, met in het bijzonder de toeristische trekpleister Cinque Terre. Daarom heeft de Oostenrijkse treinmaatschappij ÖBB vanaf 2023 een treinverbinding van Munich naar Genoa, Rapallo, Levante en als eindbestemming La Spezia (voor nog geen 30 euro!). Daarna kun je zelfs de trein naar Toscane pakken, dankzij de gunstige verbindingen tussen Le Spezia en Pisa.

Bordeaux en het Zwarte Woud

Anton Petrus | Getty Images

Tussen Bordeaux in Frankrijk en Freiburg in het Zwarte Woud van Duitsland is sinds dit jaar een langeafstandstrein gesituëerd, die wekelijks rijdt. Het klinkt als de ideale wijnreis-route, maar de TGV is vooral aangesteld om de Fransen richting het populaire attractiepark Europa-park te loodsen. Wij weten wel beter en gebruiken de treinverbinding liever voor een 8-uur-durend ritje door de wijngaarden in en rondom Bordeaux. Pluspunt: aangeschoten de trein in, is uiteraard geen probleem.

10 betaalbare stedentrip bestemmingen in Europa die je bezocht wilt hebben