De hele simpele truc tegen slapeloosheid

Heb jij alle schaapjes al geteld en niets helpt? Deze bespottelijk simpele truc helpt tegen slapeloosheid.

wekker maan

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft één op de vijf Nederlanders last van problemen bij het slapen. Bijna de helft van de volwassenen maakt in zijn leven weleens een periode van slapeloosheid mee.

Een onderzoek van de Hersenstichting kwam met cijfers die je nog meer eh, slapeloze nachten bezorgen: 62 procent van de Nederlandse vrouwen heeft een slechte nachtrust. Bij de mannen ligt dat cijfer weliswaar beduidend lager, maar gaat het nog altijd om 38 procent.

Nu is er een bekend rijtje tips om jou te helpen snel de slaap te vatten. Wellicht heb jij je er tijdens zo’n slapeloze nacht ook een keer aan gewaagd: het tellen van schapen; een warme douche nemen voor het naar bed gaan; geen koffie, thee of alcohol drinken; ’s middags een power nap; een slaapdagboek bijhouden, en zo voort en zo verder.

Nu heeft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine een eigen YouTube-kanaal. Daarbinnen hebben ze een wetenschappelijke video’s gecatagoriseerd onder de noemer Science of Us. Dat zijn wetenschappelijke filmpjes met een praktische insteek inzake alledaagse uitdagingen.

Hoe zit het met jouw bedgewoonten?

Veel van die video’s zijn gewijd aan slapen en slaapproblemen, maar eentje springt eruit. Niet vanwege de wetenschappelijke diepte, maar juist vanwege de tja, simpelheid. 

New York Magazine vertelt over een methode om slapeloosheid tegen te gaan, en die methode is bijna too good to be true. Kijk het korte filmpje en geef toe: deze truc zag je niet aankomen. 

Bijna een miljoen kijkers hebben inmiddels deze video tot zich genomen (hij staat al een aantal jaar online). Er zijn geen cijfers bekend van het slagingspercentage van de truc, maar de comments zijn in ieder geval veelbelovend. Dus do try this at home.