Deze bespottelijke simpele truc helpt tegen slapeloosheid

Voor nachtbrakers die alle trucjes al geprobeerd hebben.

wekker maan

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft één op de vijf Nederlanders last van problemen bij het slapen. Bijna de helft van de volwassenen maakt in zijn leven weleens een periode van slapeloosheid mee.

Een onderzoek van de Hersenstichting kwam met cijfers die je nog meer eh, slapeloze nachten bezorgen: 62 procent van de Nederlandse vrouwen heeft een slechte nachtrust. Bij de mannen ligt dat cijfer weliswaar beduidend lager, maar gaat het nog altijd om 38 procent.

Nu is er een bekend rijtje tips om jou te helpen snel de slaap te vatten. Misschien heb jij ze ook geprobeerd: het tellen van schapen; het verbergen van de klok; een warme douche nemen voor het naar bed gaan; geen koffie, thee of alcohol drinken; ’s middags een power nap; een slaapdagboek bijhouden, en ga zo maar door.

Nu heeft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine een eigen YouTube-kanaal. Daarbinnen hebben ze een wetenschappelijke video’s gecatagoriseerd onder de noemer Science of Us. Dat zijn wetenschappelijke filmpjes met een praktische insteek inzake alledaagse uitdagingen.

Veel van die video’s zijn gewijd aan slapen en slaapproblemen, maar eentje springt eruit. Niet vanwege de wetenschappelijke diepte, maar juist vanwege de tja, simpelheid. 

New York Magazine vertelt over een methode om slapeloosheid tegen te gaan, en die methode is bijna te makkelijk – too good to be true. Kijk het korte filmpje en geef toe dat je deze truc niet zag aankomen. 

Bijna een miljoen kijkers hebben inmiddels deze video tot zich genomen (hij staat al even online). Er zijn geen cijfers bekend van het slagingspercentage van de truc, maar de comments zijn in ieder geval veelbelovend. Dus do try this at home.