Op zoek naar je true crime fix? Check dan deze 5 ijzingwekkende docu’s

Net wéér een true crime-serie of docu gebinged? Deze vijf tips stillen je honger voor minstens een weekend.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Als je op zoek bent meer verslavende true crime documentaires, check dan deze lijst met vijf van onze favorieten.

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst – HBO

Andrew Jarecki heeft de HBO miniserie: The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst geregisseerd. In 2010 maakte hij ook al een film over het leven van Robert Durst. Nadat Robert Durst zijn enthousiasme hierover uitsprak naar Jarecki, hebben de twee elkaar over een periode van een aantal jaar 20 uur gezien, ook al was het voor Durst niet toegestaan om met de media te praten. De miniserie van Jarecki neemt je mee in een veel bewogen moordmysterie van zes afleveringen. Met een einde dat je zal verbluffen.

The Central Park Five – DVD

Wat is het toch met Amerikaanse rechtzaken en dwangmatige interviewtechnieken die de validiteit van het onderzoek ondermijnen? Als je denkt dat het bij Making a Murderer al erg was, dan moet je ook zeker The Central Park Five checken. Deze film gaat over de Central Park Jogger Case, waarin Trisha Meili tijdens het hardlopen wordt verkracht en misbruikt. 12 dagen coma zijn het resultaat. Vijf zwarte jongens worden opgepakt en vier daarvan worden gearresteerd nadat ze bekennen. Later blijkt echter dat de jongeren onder druk zijn gezet om een valse bekentenis te geven, maar de schade is al aangericht. Totdat plots het DNA van Matias Reyes als bewijs opduikt. Ook verfilmd als Netflix-miniserie When They See Us.

West of Memphis – via iTunes

West of Memphis is een documentaire uit 2012 die je een kijkje geeft in de West Memphis Three zaak. Drie jongeren worden gearresteerd voor de moord op drie 8-jarige kinderen. De christelijke gemeenschap in West Memphis geloven dat de moordpartijen onderdeel uitmaakten van een satanisch ritueel. Alles dat mis kon gaan ging mis, van mensen die onder dwang getuigen, mediamanipulatie en verzonnen bewijsstukken tot het over het hoofd zien van een hoofdverdachte. Zelfs wanneer er DNA-bewijs opduikt in het voordeel van de veroordeelden, wordt het ze lastig gemaakt.

Serial Podcast – via je podcast app

Serial is net wat anders dan de bovengenoemde documentaires. Je kunt Serial namelijk niet kijken, maar alleen luisteren. De meer dan 68 miljoen downloads zeggen misschien al genoeg, dit is meer dan een gewone moordzaak. In Serial, van Sarah Koenig, wordt een moordzaak uit 1999 onderzocht: de moord op Baltimore High School-scholiere Hae Min Lee. Ondanks gebrek aan DNA-bewijs wordt haar ex-vriend Adnan Syed schuldig bevonden aan de moord. Het bewijs? Een paar onbetrouwbare telefoongegevens. Sarah Koenig is degene die het verhaal verteld en dat doet ze met verve.

Sarah Koenig

The Staircase – Netflix

The Staircase gaat over de veelbewogen moordzaak van Kathleen Hunt. Kathleen’s man, auteur Michael Peterson, werd in 2003 schuldig bevonden aan de moord. Zelf gelooft hij nog steeds heilig dat zijn vrouw van de trap is gevallen. De aanklager betoogde dat Michael zijn vrouw had vermoord, omdat Kathleen had ontdekt dat hij biseksueel was en affaires had met mannen. Michael zelf staat er wederom heel anders in. Hij zegt dat zijn vrouw wist van zijn seksuele geaardheid en dat ze een open huwelijk hadden. Wie moeten we geloven?

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie