Een designcocktail met een zoetzure afdronk

coupe glass rick barrett unsplash

Het Britse gin-merk Tanqueray is een samenwerking aangegaan met het Duitse designhuis Thonet. Dat levert in ieder geval een heel knappe bar cart op, naar een model uit de jaren dertig, nu opnieuw geïntroduceerd door Thonet.

thonet tanqueray bar cart

De bar cart met modelnaam S 179  is koningsgroen gedacht, met witte wieltjes en het minimalistische design waar Thonet om bekendstaat. Fraai.

Daarnaast zijn de Britse vrienden van Tanqueray zo vriendelijk geweest naar aanleiding van hun samenwerking een speciaal cocktailrecept te presenteren, de Tanqueray x Thonet serve. Vanwege de toevoeging van grapefruit, limoen en honing (of nog beter: agavesiroop) krijgt de gin in deze cocktail een zoetzure afdronk, erg de moeite waard.

Ingrediënten

30ml Tanqueray London Dry Gin

15ml verse grapefruitsap

15ml verse limoensap

15ml honing of agavesiroop

2 basilicumblaadjes

30ml champagne (mag ook prosecco of cava zijn)

Bereiding

Giet de eerste vier ingrediënten in een shaker en schud goed. Schenk het vervolgens door een zeefje in een coupe-glas (mag ook een Martini-glas zijn). Vul het aan met champagne en top het af met een basilicumblaadje.

Het verschil tussen een coupe- en een Martini-glas? Een coupe is rond (denk Leonardo DiCaprio in The Great Gatsby) en een Martini-glas heeft de vorm van een omgekeerde pyramide (denk James Bond).

Wil jij elke “shaken, not stirred” tussen 1962 en 2020 nog eens horen, gewoon omdat het kan? Hieronder vind je ze allemaal op een rij.