Tudor onderscheidt zich van de massa met de Black Bay Chrono Pink

Misschien niet voor iedereen geschikt, en dat is oké, want de Black Bay Chrono ‘Pink’ is sterk gelimiteerd.

Laten we eerst even de wijzerplaatkleur duiden. De Zwitserse fabrikant is sponsor van de Ronde van Italië, waarvan de leider elke dag een roze trui draagt. Muzikant Jay Chou, Tudor-ambassadeur, zweert bijna bij roze. En toen David Beckham uiteindelijk eigenaar werd van de club Inter Miami in de VS, koos hij voor roze om op te vallen. In Miami speelt overigens een zekere Lionel Messi sinds 2023.

Een kleur die onvermijdelijk was om te gebruiken en volgens het horlogemerk synoniem staat voor ‘dapperheid en durf’. De Black Bay Chrono ‘Pink’ is een distillaat van bijna zeventig jaar aan Tudor-duikhorloges. De roze wijzerplaat onder het koepelvormige glas heeft verder alle specificaties van een Black Bay Chrono. Zoals een roestvrijstalen kast van 41mm, met zowel gepolijste als een gesatineerde afwerking, net als de band.

Afgezien van de kleur is het horloge een typische Black Bay. Met twee subvensters, een datumvenster op ‘zes uur’ en de kenmerkende sneeuwvlokwijzers. Met aan boord het COSC-gecertificeerde kaliber MT5813. en uurwerk die silicium onderdelen bevat die minder snel slijten en dit alles heeft een indrukwekkende gangreserve van 70 uur.

Zoals elk respectabel robuust sporthorloge is het waterbestendig tot 200 meter. De Tudor Black Bay Chrono Pink kost €5.250.

Wat het meest opvalt aan de nieuwe Black Bay Chrono is natuurlijk de opvallende roze panda-wijzerplaat met zijn contrasterende zwarte subdials en zwarte aluminium lunette. Maar er is hier nog een grote verandering en deze is zeker het vermelden waard.

Momenteel wordt de Black Bay Chrono alleen aangeboden op een Oyster-stijl band met drie schakels en een eenvoudige vouwsluiting. De Black Bay Chrono ‘Pink’ daarentegen krijg je met een band in Jubilee-stijl met vijf schakels, voorzien van Tudor’s uitstekende T-Fit-sluiting die micro-aanpassingen mogelijk maakt.

De Jubilee is wat chiquer en past perfect bij de roze wijzerplaat, en de mogelijkheid voor minieme aanpassingen kan net even wat comfortabeler voelen tijdens een warme zomerdag. Het is trouwens een mogelijke hint van wat komen gaat, want Watches & Wonders start volgende week en goede kans dat deze band zijn weg vindt naar de rest van de Black Bay Chrono-collectie.