Is dit de ultieme G-Shock?

Slecht nieuws voor de G-Shock verzamelaar: dit gaat je geld kosten…

Als het gaat om stoere, robuuste en ultraduurzame horloges, kun je met G-Shock niet fout gaan. Het bijna onverwoestbare horloge bestaat bijna 40 jaar. G-shock betrad de wereld met de release van zijn klassieke DW5000C, die de harten van verzamelaars veroverde vanwege zijn no-nonsense ontwerp en schokbestendige constructie. Bijna 40 jaar na deze release brengt G-Shock dit origineel uit in de veelgeprezen MR-G collectie.

Het begon in 1981, toen de onge Casio-technicus Kikuo Ibe genoeg had van kwetsbare horloges. Ibe had als oorspronkelijke taak bij Casio om digitale horloges kleiner te maken, maar de bazen in Tokio waren zo onder de indruk van zijn plan om een onverwoestbaar horloge te maken, dat hij zijn gang mocht gaan.

Zo ontstond het acht man sterke ‘Team Tough’. Het horloge moest zich meten met de zelf opgelegde ‘Triple Ten’-standaard. Dat betekent het overleven van een val van 10 meter, waterbestendig zijn tot 10 bar (100 meter) en een batterij hebben die minimaal 10 jaar meegaat.

De G-Shock MRGB5000 onderscheidt zich van de originele DW5000C door hoogwaardige metalen materialen en het vakmanschap dat synoniem staat aan de MR-G-serie. Bestaande uit de MRGB5000B-1 en de MRGB5000D-1 modellen, pronkt het nieuwe MRGB5000 duo met een complexe, 25-delige bezel.

Om een ​​elegantere en verfijndere look te krijgen, heeft G-Shock elk deel van de ring behandeld met een gladde Sallaz-polijsting. Dit polijsten vormt een aanvulling op zowel de behuizing als de ring met een Ti64-titaniumlegering, die ervoor zorgt dat het gevaarte kras- en slijtvast is.

Alsof ze nog niet duurzaam genoeg waren, construeerden de ontwerpers van G-shock de bovenzijde van de bezels uit een kobaltlegering genaamd Cobarion, die bijna vier keer harder is dan titanium, met de helderheid van platina. De nieuwe MRGB5000-horloges profiteren ook van een innovatief schokbestendig multi-guard-ontwerp dat hun kracht vergroot door roestvrijstalen bladveren en siliconen tussen de onderdelen van de bezels te integreren. Andere opvallende kenmerken van de MRGB5000-lijn zijn het krasbestendige saffierglas, het Super Illuminator LED-display, Bluetooth-connectivteit en een waterbestendigheid van 200 meter.

Vanuit esthetisch oogpunt is het belangrijkste verschil tussen de MRGB5000B-1 en de MRGB5000D-1 dat de eerste een zwarte DLC-afwerking heeft, terwijl de laatste een zilveren afwerking heeft dankzij de titaniumcarbide-coating. De G-Shock MRGB5000D-1 is te koop voor €3.500, terwijl de MRGB5000B-1 te koop is voor €4.000. Beide horloges zijn nu beschikbaar op de website van G-Shock