In deze 6 stappen plan je de ultieme stedentrip 

De vijfde stap is het leukste (maar je moet wel eerst die andere vier stappen afvinken).

lissabon

Zin in een stedentrip met je partner of vriendengroep? Bij het plannen ervan komt soms meer kijken dan je van tevoren verwacht. Zo moet je een datum vinden waarop iedereen kan en lopen de ideeën voor een bestemming of verblijf flink uiteen. Daarom zetten we vijf stappen op een rijtje waarmee je gegarandeerd een geslaagde stedentrip uitstippelt!

1// Datum prikken

Begin bij het begin: met wie wil je op stedentrip? Vraag je partner of vriendengroep of zij ook zin hebben om gezellig op pad te gaan en pak de agenda’s erbij. Ga je in je eentje een weekend weg, dan hoef je natuurlijk alleen rekening te houden met je eigen planning om een datum te kiezen. 

Ga je met een groep? Dan is het rondsturen van een datumprikker (en uiteraard reminders om deze in te vullen!) wel zo handig. Daarmee kan je in één oogopslag zien wanneer iedereen wel of niet kan. 

2// Bestemming kiezen

Als je eenmaal weet wanneer je reisje op de planning staat, kan je een leuke bestemming kiezen. Wil je graag naar een zonnige bestemming, of maakt het weer je niet zoveel uit en ga je vooral voor de cultuur en het lekkere eten?

Misschien wil je wel de Eiffeltoren bekijken in Parijs of genieten van het prachtige Kopenhagen. Maar als je een beperkt budget hebt, wil je misschien vooral een betaalbare bestemming uitkiezen in Europa, zoals Lissabon of Tbilisi. Waar je ook naartoe gaat, er is altijd wel genoeg te doen en te zien. 

3// Tickets en verblijf boeken

Stap drie in het plannen van je stedentrip is het boeken van tickets en verblijf. Check of je voordeliger met het vliegtuig, met de auto of juist met de trein ernaartoe kan en boek in één keer voor de hele groep. 

Als je met een vriendengroep gaat, neem dan de leiding en laat niet iedereen suggesties doen. Dan duurt het namelijk erg lang om gezamenlijk keuzes te maken waar de hele groep achter staat. Doe een paar concrete voorstellen, zodat je makkelijker knopen door kan hakken. 

Voor een fijn verblijf kan je zoeken op hotelsites of kijken of je via Airbnb wat moois op de kop kan tikken voor een weekendje weg. Zowel adresjes midden in het centrum als wat meer afgelegen plekken zijn hierop veelvuldig te vinden.

4// Reisverzekering en reisadvies checken

Om goed voorbereid op stedentrip te gaan, is het verstandig om van tevoren een paar dingen te checken. Heb je een vrij exotische bestemming in gedachten, bekijk dan even het reisadvies dat daar geldt vanuit de overheid. Zo weet je zeker dat het verantwoord is om ernaartoe te gaan en zie je of er nog andere dingen zijn waar je rekening mee moet houden in je voorbereiding.

Ook hoort een reisverzekering afsluiten zeker op je vakantiechecklist thuis, als je die nog niet hebt. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd bij medische kosten in het buitenland en verlies van of schade aan je bagage. 

5// De voorpret kan beginnen!

Heb je alle praktische voorbereidingen voor je trip afgevinkt? Dan kan de échte voorpret beginnen. Zet alvast wat bezienswaardigheden op een rijtje die je niet wilt missen. En wat dacht je van goede restaurants waar je een zeker bezoekje aan wilt brengen? Het water loopt je alvast in de mond!

6// Checklist voor inpakken

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het plannen van een stedentrip. Maak daarom ruim van tevoren een paklijst en deel deze met je reisgenoten. Dan weet je zeker dat niemand iets vergeet mee te nemen en kan je optimaal genieten van jullie reisje. 

Let’s go!

Ready, set, go! Je bent klaar voor je stedentrip en bent eraan toe om er even helemaal tussenuit te zijn. Geniet van je tijd in het buitenland!