Zien: fantastische vakantievilla’s op een Japans eiland

Wie altijd al heeft willen overnachten in een zeer stylish vakantievilla kan hier zijn lol op.

De Deense architectuurstudio Bjarke Ingels Group (BIG) is verantwoordelijk voor Not A Hotel Setouchi: een drietal vakantievilla’s op het Japanse eiland Sagishima. Not A Hotel: gekke naam zul je denken. Is ook zo. Dit horecamerk houdt zich bezig met het onderhoud en het facilitair beheer van villa’s, vakantiehuizen en hotels. Eigenaren en/of gebruikers kunnen een vakantiehuis kopen en dit als ‘hotel’ verhuren als het leeg staat.

Het doel van het Not A Hotel Setouchi is natuurlijk om helemaal tot rust te komen. En dat in een zeer stijlvolle design-omgeving uiteraard. De drie villa’s – 360, 270 en 180 geheten, naar aanleiding van hun panoramische uitzichten en architectuur –  gaan helemaal op in het landschap van Sagishima, zijn ronde structuren en zijn ontworpen rond binnenplaatsen.

Opvallend zijn de golvende pannendaken. Zeker van bovenaf lijken de villa’s wel gordeldieren. Verder heeft elke villa unieke kenmerken die zijn afgestemd op de locatie. BIG heeft elke structuur gevisualiseerd die zich in het omliggende bos bevindt, verbonden met een netwerk van wegen die door het landschap slingeren.

De ringvormige 360 is het hoogst geplaatst en heeft – uiteraard – een prachtig uitzicht van 360 graden. Vanuit 270 heb je een goed beeld en een ruime blik over de archipel. Er zijn meerdere overloopzwembaden, een sauna en een vuurplaats voor gezellige borrels in de buitenlucht. In de centrale binnenplaats met zwembad kom je helemaal tot rust. Villa 180 ligt het dichtst bij de zee op het uiterste puntje van het schiereiland. Alle drie de villa’s zijn perfecte staaltjes Scandinavische stijl meets Japans design.

Waar studio BIG wel goed op gelet heeft is dat de villa’s de natuur zo min mogelijk hebben verstoord. Zodoende gaan de villa’s op in het landschap. Eventuele inheemse vegetatie die is aangetast, is herplant. De villa’s zijn zo goed als af en je kunt je inschrijven op een wachtlijst om er eentje aan te schaffen, mocht je nog een zak geld hebben liggen.

Meer informatie vind je hier en hier