Val je af door fat burners of waist trainers?

Het is verleidelijk om te denken van wel, maar de waarheid is helaas minder positief. Alle supplementen en apparaten die claimen dat ze je helpen om af te vallen, hebben nauwelijks of geen nut.

Val je af van fat burners
Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Wat ze wel doen, is een aantal mensen heel erg rijk maken. Mensen die slim inspelen op de verlangens van ons oerbrein: zuinig omgaan met energie, vasthouden aan comfortabele patronen en ons belonen als we essentiële voedingsstoffen als vet tot ons nemen.

Dat oerbrein wil dus vooral dat we veilig op de bank blijven zitten en voldoende eten. Zoet, zout of vet als het even kan. Logische verlangens van ons brein in een tijd dat er nog geen supermarkten of snackbars bestonden. In de wereld van nu zijn al die verlangens vooral een last.

Val je af van fat burners 1

Afvallen = bewust kiezen

Om af te vallen, op gewicht te blijven of zelfs spiermassa aan te maken moet je dus behoorlijk tegen de natuurlijke verlangens van ons brein in bewegen. Maar wat als het toch makkelijker kan? Als we dagelijks een fat burner nemen, extra eiwitten toevoegen aan desserts, liters groene thee drinken en dagelijks een waist trainer omdoen om het buikvet weg te masseren?

Verleidelijk, maar kansloos. Geen van deze ‘hulpmiddelen’ gaat je daadwerkelijk helpen. Of zoals de bekende Amerikaanse voedingscoach Graeme Tomlinson schrijft: “Fat burners nemen is hetzelfde als roomijs in een warme oven bewaren en verwachten dat het niet smelt.”

Investeer je geld dus niet in een quick fix, maar in gezonde voeding en een sportschoolabonnement. Afvallen doe je namelijk maar op één manier en wie een gespierd lichaam wil, zal toch echt heel hard moeten werken in de sportschool.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie