Op zoek naar de verborgen hotspots van Kaapstad

Kaapstad is wat ons betreft dé Zuid-Afrikaanse bestemming. Waarom? Zie deze (nog niet platgetreden) hotspots.

Je denkt er misschien niet direct aan, maar wil je een lang weekend weg buiten Europa, dan is er meer dan The Big Apple. Kaapstad is dan wel 11 uur vliegen, maar boek een late vlucht en je bent er de volgende ochtend al. Want: geen tijdsverschil! En dus geen jetlag, maar meteen ‘gaan’.

Is er een stad die er mooier bij ligt? Met de Tafelberg als perfecte achtergrond is Kaapstad het beste te omschrijven als een aantal dorpjes aan elkaar. En het heeft allemaal zo’n beetje een Brooklyn-vibe. Met goede restaurants, de mooiste stranden en de beste wijngaarden ter wereld om de hoek, is alles binnen handbereik.

Maar wat mag je absoluut niet missen als je er een paar dagen bent? Waar moet je slapen, welke obscure winkel moet je bezoeken en waar moet je ’s avonds zijn?

Waar slaap je?

La Grenadine Petit Hotel
Een familiehotel dat zo uit het Franse platteland lijkt te zijn geplukt. Maar nog beter: doe een stap naar buiten en je bent in Kloof Street vol koffietentjes restaurants en bars. Heel handig voor ’s avonds, ‘drie keer struikelen’ en je bent bij je bed.

Ellerman Hotel
Kaapstad’s meest luxe hotel, bovenop een klif. Een paar kleine strandjes eronder, eindeloos uitzicht vanuit je kamer en foutloze service zonder dat het overdreven overkomt.

Waar eet je?

The Pot Luck Club
Dat Brooklyn-gevoel waar we het over hadden? Ga naar de wijk Woodstock. En dan vooral naar The Pot Luck Club op de bovenste etage van een verbouwde fabriek. Ook niet te missen is de Old Biscuit Mill waar je lokale producten kunt kopen en eten. De beste bagels in de stad, maar ook lokaal gemaakte pure chocolade met zeezout van CocoáFair.

Publik
In een regio die bekend staat om z’n perfecte wijnen hoort een ruim aanbod. Voor Publik geen halve maatregelen, want ze bieden een paar honderd verschillende wijnen aan per fles en tientallen per glas. Daarnaast hebben ze nog wat simpel, maar goed eten en een buitenbar die prima is voor mensen kijken.

Wat doe je?

Woodstock Exchange
Een soort warenhuis waar alle tips van je ‘hippe vrienden’ zouden samenkomen. Een cool café, hipster eettentjes, een leermaker en kledingzaken waar zelfs de grootste hater door de schappen gaat.

Gary’s Surf School
Kaapstad is hemel op aarde voor surfers. En ook voor beginners, zoals wij, is het te doen. Gary’s Surf School is dan een goeie. En ach, de omgeving kent zo nu en dan een grote witte haai, dus dat is een extra motivatie om op je board te blijven staan. Als je als newbie maar wegblijft van Kalk Bay. Daar zitten de pro’s en die zijn niet zo vergevingsgezind.