Verstappen keert terug in Drive to Survive-trailer

Het vijfde seizoen start op 24 februari. Netflix deelt de eerste actievolle trailer.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Netflix’ F1-hit Drive to Survive keert terug voor een vijfde seizoen. En Red Bull’s Max Verstappen is er ook weer bij.

De Red Bull-coureur dook in het eerste seizoen op en besloot niet meer mee te doen, omdat de makers volgens hem iets te vrij omgingen met de verhaallijnen. In de daaropvolgende seizoenen was zijn aanwezigheid gebaseerd op foto’s die in de loop van het jaar waren gemaakt en op enkele van zijn radioberichten.

“Ze hebben een aantal rivaliteiten vervalst die niet echt bestaan. Dus besloot ik daar geen deel van uit te maken en daarna geen interviews meer te geven. Ik ben niet iemand die van dramatische shows houdt. Ik wil dat ze feiten en echte dingen overbrengen,”, aldus Verstappen destijds tegen The Associated Press.

De terugkeer van Max Verstappen is één van de essentiële ingrediënten van het nieuwe seizoen dat bestaat uit 10 afleveringen. Een docuserie die vooral in de VS heeft gezorgd voor een hoop nieuwe fans.

Drive to Survive S5. Cr. Courtesy of Netflix © 2023
Drive to Survive S5. Pierre Gasly and Yuki Tsunoda in Drive to Survive S5. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Bijrollen

Ferrari lijkt dit seizoen ook een grote rol te gaan spelen. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz verschijnen in de trailer. We zullen moeten afwachten hoe Netflix de vele mislukkingen en bittere momenten vertelt, die de Italianen in 2022 hebben meegemaakt.

Een andere coureur die we zien is Daniel Ricciardo. De coureur heeft sinds het eerste seizoen als één van de weinigen een grote rol in de serie. De Australiër werd al snel één van de favorieten van Netflix-kijkers. Hoewel zijn verhaal dit seizoen bitterzoet zal zijn.

De moeilijkheden van het Mercedes-team en het huiveringwekkende ongeval van de Guanyu Zhou op Silverstone zijn ook enkele momenten die Netflix op typisch sensationele wijze in beeld brengt.

Fernando Alonso zien we ook meer dan voorheen, waarschijnlijk vooral vanwege het vertrek van de Spaanse piloot naar Aston Martin en de gefrustreerde ondertekening van Oscar Piastri door Alpine.

Drive to Survive seizoen vijf is vanaf 24 februari te zien op Netflix.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie