Dit zijn de vijf coolste LEGO-sets

LEGO enkel voor kinderen? Echt niet. Maak kennis met vijf zeer coole sets.

LEGO, wie is er niet mee opgegroeid? Waar je ‘vroeger’ nog niet zo veel keus had en het moest doen met de LEGO Space Buggy (zie onder), is dat nu wel anders. Was als kind een piratenschip je grootste meest bijzondere prized possession, anno 2024 is dat wel anders. Je kunt het zo gek niet verzinnen of onze Deense vrienden hebben er een LEGO-set van gemaakt. Onderstaand vind je een mooie verzameling van bijzondere sets. Voor ‘de kinderen’ (niet jezelf) natuurlijk… *knipoog*

LEGO Ideas 21330: Home Alone

Ook Home Alone is zo’n klassieker waar menigeen mee is opgegroeid. Dus ja: een LEGO-set van het McCallister-huis wat de kleine heldhaftige Kevin tijdens zijn eenzame kerst moest verdedigen, mag in dit lijstje niet ontbreken. Het huis zit vol herkenbare details en kenmerken: zoals de kachel in de kelder, een functie om een strijkijzer te laten vallen, slingerende verfblikken, vallende boekenplanken en een heuse tokkelbaan van de zolder naar de boomhut. Inclusief vijf minifiguren: uiteraard Kevin, moeder Kate McCallister, de boeven Harry en Marv en buurman Marley. What are you waiting for ya filthy animal?

LEGO Creator Expert 10265: Ford Mustang

Ah, de Ford Mustang: dé muscle car onder de muscle cars. Deze variant is ontwikkeld in samenwerking met Ford en dus een authentieke replica van een Ford Mustang uit de jaren 1960. Voorzien van een donkerblauwe carrosserie met witte racestrepen, een luchtinlaat, 5-spaaks velgen met banden. De Mustang kan worden uitgerust met een aantal coole extra’s zoals een supercharger, een Ducktail-spoiler achter, extra uitlaten, een Chin-spoiler en een nitro-tank. Ook de hoogte van de achteras is zelfs aan te passen.

LEGO Ideas 21328: Seinfeld

Seinfeld: de sitcoms aller sitcoms. De serie die ‘nergens over gaat’ en tegelijkertijd miljoenen wist (en nog steeds weet) te boeien. Deze set is een must voor elke Seinfeld-fan en is eigenlijk gewoon Jerry’s appartement vol met vol authentieke details en accessoires die de echte fans meteen herkennen. Zoals een muffin-top, het schilderij van Uncle Leo, een videoband van Prognosis Negative, de Commando 8 Airconditioner, een pretzel, een goudvis in een zak en zelfs een heuse Festivus-paal. Uiteraard zijn de vijf minifiguren Jerry, George, Kramer, Elaine en Newman present.

LEGO Creator Expert Old Trafford / Camp Nou / Santiago Bernabéu

Voetbalfans opgelet. Met deze drie welbekende voetbalstadions kun je zelf elke Northwest Derby of El Clásico herbeleven of spelen. Moet je wel tweeëntwintig poppetjes hebben met eigen tenues, uiteraard. Je kunt kiezen uit Old Trafford (10272), de thuishaven van Manchester United, Camp Nou (10284), het onderkomen van FC Barcelona en Santiago Bernabéu (10299), waar Real Madrid zijn wedstrijden speelt. Stadions die respectievelijk plek beiden aan 75.000, 99.000 en 81.000 bezoekers. Wij hebben geen idee of je zó veel LEGO-poppetjes kwijt kunt in deze bouwwerken, maar succes met het uitzoeken!

LEGO 77015: Indiana Jones Temple of The Golden Idol

Oké, nog één filmklassieker dan. Want dat kun je Raiders of the Lost Ark toch wel noemen. Deze eerste Indiana Jones-film, van de vijf die er inmiddels gemaakt zijn, liet ons kennismaken met de heldhaftige archeoloog slash superheld met gleufhoed en zweep, kundig vertolkt door Harrison Ford. De film begint met de titelheld die het gouden beeldje uit een tempel vol boobytraps wil stelen. Met recht is dit een van de allercoolste scènes uit de filmgeschiedenis. Met deze set kun je die epische scene tot in detail naspelen, uiteraard inclusief rollend rotsblok!