De vijf meest legendarische matjes

Als er één haarstijl is die een imagoprobleem heeft, dan is het wel het matje. Toch zijn ook deze stijliconen er ooit voor gevallen.

Als er één haarstijl is die een imagoprobleem heeft, dan is het wel het matje. Toch zijn ook deze stijliconen er ooit voor gevallen. De mat duikt pakweg elke vijftien jaar op. Ondanks de twijfelachtige reputatie van deze haarstijl zijn er maar weinig mannen die zich er nooit aan gewaagd hebben.

Vijf beroemde mannen met een mullet, zoals het matje in het Engels wordt genoemd, en met wie het best wel goed is gekomen. Daarna.

David Beckham

Er is weinig dat Beckham niet heeft geprobeerd als het om haar gaat, en in 2005 was het de mullet. Hij kijkt wat euh…mat op deze foto. Kan te maken hebben met die andere ‘haar’. Het jaar ervoor maakte zijn personal assistent Rebecca Loos bekend dat ze een stomende affaire met ‘m had gehad. In Barcelona, waar hij onder contract was, terwijl Posh liever in Londen bleef om aan haar solocarrière te werken.

André Agassi

In zijn autobiografie ‘Open’ maakte Andre Agassi bekend dat zijn kenmerkende wilde haardos in de jaren negentig nep was. Hij droeg een pruik! Geen sinecure voor een tennisster: voor de finale van Roland Garros moest dat haarstuk met twintig haarklemmen worden vastgezet. ‘Ik was meer bezig met mijn pruik dan met mijn spel. Stel je voor dat miljoenen mensen zouden zien hoe mijn toupet ineens loslaat.’ Gomez won, dat mag duidelijk zijn.

Ricky Martin

Martin begon zijn carrière op achtjarige leeftijd als kindsterretje bij de in Zuid-Amerika razend populaire jongensgroep Menudo. Een fikse mat gingen de jongens niet uit de weg, zo blijkt uit bovenstaand beeld. Daarna begon Martin aan een megasuccesvolle solocarrière. Vrouwen lagen aan zijn voeten, maar Ricky’s interesse lag elders. Hij trouwde in 2017 met Jwan Yosef, de mannen hebben een mooi gezin met vier kinderen.

George Clooney

Ook vrouwenmagneet George Clooney hield ooit zijn nek warm met een royale mat. Dat was aan het begin van zijn carrière toen hij een klusjesman speelde in de televisieserie The Facts of Life. Opvallend: Naarmate zijn haar korter en grijzer werd, werd hij steeds succesvoller. Inmiddels heeft hij twee Oscars op zijn schoorsteenmantel staan. Eén verdiend als acteur, de andere als regisseur.

Michael Bolton

Geen Arbeidsvitaminen zonder deze Amerikaanse singer-songwiter en muzikant die voornamelijk bekend staat om zijn rock-ballads. Bolton verkocht tot nu toe 53 miljoen albums wereldwijd! En won zo’n beetje alle grote muziekprijzen, waaronder een Grammy Award. In Nederland is vooral Boltons How Am I Supposed To Live Without You een grote hit geworden. Bolton stond bekend om zijn mat ter grootte van een compleet vloerkleed. Inmiddels draagt hij het haar aanzienlijk korter en is hij fraai grijs geworden.