Vijf nieuwe & spannende parfums van eigen bodem

Amsterdam is een niche parfumhuis rijker. Het lanceert meteen vijf originele en aansprekende geuren.

De naam van dit nicheparfumhuis is Annindriya. Het huis is opgericht door chemicus en parfummaker Tanja Deurloo (hieronder). En hopla: er werden meteen vijf splinternieuwe parfums gelanceerd. Annindriya is overigens Sanskriet en staat voor ‘de hoogste inzichten en de kracht van zintuigen’.

Deurloo is geen groentje in geurenland:  Ze opende in 2009 Perfume Lounge, een exclusieve parfumwinkel in Amsterdam. Daarnaast maakte Deurloo zelf talloze geuren voor bedrijven als Philips, Schiphol en het Rijksmuseum. En parfums voor toonaangevende namen als Marie Stella Maris, Kenko en Salle Privée. Het team van Annindriya bestaat naast Deurloo uit Anna Aly.                                   

Bijzonder: de vijf geuren zijn gemaakt door vijf parfumeurs die elk met hun naam vermeld worden op de fles. ‘The Joy of Collaboration’ noemt Annindriya dit. De parfums zijn gecreëerd door gevestigde namen als Christophe Laudamiel (Strangelove, Tom Ford), Francesca Bianchi (Francesca Bianchi Perfumes), Spyros Drosopoulos (Baruti) en opkomend talent als Meabh McCurtin (IFF) en olfactorische artiest Chester Gibs. De parfumeurs doen niet aan mannen- of vrouwengeuren: vind jij het lekker? Dát is wat telt.

 De collectie

Orris Soyeux / Annindriya x Francesca Bianchi

Francesca Bianchi is een rijzende ster in de niche parfumerie. Haar creaties kenmerken zich door elegante originaliteit, intimiteit en verleiding. Orris Soyeux is de geurende vertaling van zijde en zachte suede op de naakte huid. Het bevat een decadente mix van iris, magnolia, labdanum, patchouli, leernoten en vanille.

Seekwood / Annindriya x Spyros Drosopoulos

De samenwerking van Spyros Drosopoulos en Tanja Deurloo resulteerde in de zoektocht naar de geur van de warme zon op hout. Knisperende lakens in de ochtend, een goed boek dat je niet weg kan leggen, een mooie lentedag, Seekwood staat voor gelukzalige momenten in het leven. Een houtachtige basis van santalol, cederhout en papyrus wordt gecombineerd met Griekse saffraan en mirre, verrijkt door oranjebloesem en osmanthus voor een zonovergoten, verfijnde gloed.

Tipsy Tuberose / Annindriya x Meabh McCurtin

De Ierse parfumeur Meabh McCurtin (IFF) heeft op innovatieve wijze ingrediënten gebruikt in Tipsy Tuberose, die een bewezen effect hebben op je welzijn. Tipsy Tuberose is veelzijdig en speels. Eerst ruik je oranjebloesemwater en pittige roze peper, gevolgd door luxe sensuele tuberoos en Ierse whisky. Tipsy Tuberose staat voor wellust.

Vetiver Rain / Annindriya x Christophe Laudamiel

Christope Laudamiel, meester parfumeur uit Frankrijk kwam met Vetiver Rain. Een bijzonder, groen en aquatisch parfum dat de frisheid van een tropische regenbui op de aardse, vruchtbare grond vangt. Het resultaat is een energieke geur, verrijkt met drie soorten vetiver, grapefruit, vioolblad en salie. Een opwekkende sensatie na een stortbui.

Walk With Me / Annindriya x Chester Gibs

Olfactorische kunstenaar Chester Gibs debuteert als parfumeur met zijn originele Walk With Me. Dit verrassende extrait de parfum belichaamt contrasten: koele, groene en citrustonen vermengen zich met warme, romige facetten. Gember en kaffir limoen worden gevolgd door kokosnoot, ylang ylang en vanille. Denk aan de geur van bos, van het strand en de oceaan, maar dan op je eigen huid.

Even praktisch

En wat dat kost? Een fles van 50 ml extrait de parfum, kost €188. Te koop bij Perfume Lounge in Amsterdam en online verkrijgbaar op annindriya.com en perfumelounge.eu.