Wie wil nog nieuw met deze vintage Bronco

We moeten nog even wachten totdat Ford de nieuwe Bronco in Nederland lanceert. Tot dan is het maar even staren naar deze vintage uitvoering van de Amerikaanse 4×4.

Zelfs met de langdurige afwezigheid in de autowereld, nam de belangstelling voor Fords Bronco nooit af. Sinds de stopzetting van de productie in 1996 roepen fans al jaren om zijn terugkeer. In 2020 kondigde de Amerikaanse autofabrikant eindelijk een nieuw model aan. Eén die eind dit jaar ook eindelijk naar Nederland komt. De zuinigste versie weliswaar, maar toch. Het is wat.

Ondertussen heeft het Amerikaanse Velocity Restorations een oude Ford Bronco uit 1973 onder handen genomen. De beestachtige SUV heeft een 5.0 liter Coyote V8 aan boord met een 2.9 liter grote Whipple Supercharger en een custom 3-inch performance uitlaatsysteem om al dat geweld vrij te laten.

Daarnaast heeft de blacked-out Bronco een nieuw geluidssysteem gekregen, LED-verlichting en zogenaamde Method Wheels, een rolkooi en een lederen bekleding. Vintage, maar zoals je hierboven ziet; bijna nieuw.

Ondanks de warme ontvangst van de nieuwste Bronco, hebben mensen nog steeds duidelijk een zwak voor het old-school silhouet. De vraag naar oudere machines is een markt waar de groep in Florida graag op inspeelt. Het mooie aan hun line-up is dat elk exemplaar meer is dan alleen een esthetische opknapbeurt. Waarom zou je eigenlijk dan nog voor een nieuwe uitvoering gaan?

Kijk op Velocity Restorations voor meer Bronco’s, reken alleen wel op prijzen van tussen de ton en anderhalve ton in dollars. Deze Ford Bronco Midnight Edition uit 1973 kost je zelfs $264.000.

Beeld: Velocity Restorations