Ook jij houdt wel van een pilletje

Acht miljoen Nederlanders slikken iedere dag vitamines en supplementen. We geven er in 2022 zelfs een recordbedrag aan uit. Dit is de top vijf.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Online winkel vitamines.com heeft onderzoek verricht naar de vitaminen en voedingssupplementen consumptie van de Nederlander in 2022. De uitkomsten zijn opmerkelijk!

Geschat wordt dat de totale marktomvang op €719 miljoen zal uitkomen in 2022, een toename van 2,5 procent. Vitamines worden het meest verkocht, maar supplementen die gericht zijn op het verbeteren van het uiterlijk, zoals collageenpoeders en -drankjes, winnen aan populariteit.

Pandemie

Volgens de onlinewinkel heeft COVID-19 onze kijk op gezondheid blijvend veranderd. Voor de pandemie slikte meer dan zestig procent van de Nederlanders dagelijks één of meerdere voedingssupplementen. In 2022 loopt dit op tot 63 procent van de Nederlanders.

In de top van de meest verkochte vitamines en supplementen vind je dan ook vitamine C, D en multivitaminen waarvan wordt aangenomen dat ze het immuunsysteem kunnen ondersteunen.

Bestsellers

Top 5 meest verkochte supplementen in 2022

1.        Vitamine D

2.        Multivitaminen

3.        Magnesium

4.        Vitamine C

5.        Omega 3

Collageen

Opvallend is de sterke groei in beauty supplementen, met collageenpoeders en –drankjes als grootste groeier in dat segment: een stijging van zes procent. Collageen is in zeer korte tijd (ook) in Nederland mainstream geworden als anti-rimpel supplement. Naast collageen zitten ook supplementen in de lift die de haargroei bevorderen en/of het haar dat je hebt maximaal ondersteunen. Van deze laatste wordt maar liefst twaalf procent meer omgezet. Hyaluronzuur is eveneens veelgevraagd als supplement. Je leest hier meer over deze beautyboosters.

Overigens signaleert vitamines.com dat Nederlanders de supplementen nog grotendeels (66 procent) in stenen winkels kopen.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie