Zo word je net wat vlekkelozer ouder…

Zonder gekreukeld hoofd ouder worden. Zou leuk zijn, lukt niemand. Maar je kunt rimpels en pigmentvlekken wel uitstellen.

Naarmate je ouder wordt veranderd de structuur van je huid. Daar komt bij dat er donkere vlekken en een ongelijkmatige gezichtskleur kunnen ontstaan door invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan blootstelling aan UV-stralen. Maar ook scheren blijkt de melanineproductie in je huid te stimuleren. En dat kan pigmentvlekken veroorzaken, zo claimt Beiersdorf, de makers van onder meer Nivea.

Lumineuze ontdekking

Hulp bieden onze Duitse vrienden met een aantal producten dat diepe rimpels en donkere vlekken zegt aan te pakken. Na tien jaar onderzoek kwamen ze enkele jaren geleden met een gepatenteerd ingrediënt, dat de naam LUMINOUS630 kreeg. Dit hebben ze al uitgetest in diverse NIVEA producten voor vrouwen, dus nu zijn de mannen aan de beurt.

Hydrateer meer

Het gaat om een verzorgende crème met SPF 30 die dus de LUMINOUS630® formule met hyaluronzuur bevat. Wat hyaluronzuur met je huid doet lees je hier en hier.

Na vier weken smeren vonden 64 mannen die het product in 2022 uittestten zelf dat hun huid er zichtbaar jonger uitzag. Deze Anti-age 2in1 Power Hydraterende Crème SPF 30, hieronder afgebeeld, kost €51 voor 50 ml.

Naast de crème is een serum dat de grootte en intensiteit van pigmentvlekken vermindert en diepe rimpels tegengaat. Het Anti-age 2in1 Powerserum kost €41 voor 30 ml.

Beiden zijn geschikt voor alle huidtypes. De eerste tekenen van een jonger uitziende huid zouden al na twee weken zichtbaar moeten zijn, zo belooft producent Beiersdorf. Verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos.