’s Werelds beste voetbalsupporters

Om te vieren dat voetbal eindelijk weer voor volle stadions gespeeld mag worden, brengt voetbaltijdschrift Santos een ode in boekvorm uit. Dit zijn de fanatiekste supporters ter wereld.

De vrienden van voetbaltijdschrift Santos brengen al enkele jaren boeken en coffeetable magazines uit die de moeite van het bewaren waard zijn. (Noteer ook vast in de agenda: op donderdag 19 mei organiseert Santos een Maradona-avond in het Rotterdamse Bird.)

Deze week verschijnt het door Santos samengestelde Fanatics – The World’s Greatest Football Crowds. Het is een vuistdik, bijna 400 pagina’s tellende verzameling van de fanatiekste supporters wereldwijd (ja, er zitten ook genoeg Nederlandse supporters tussen, zelfs die van Willem II).

Sommige beelden zijn voorzien van begeleidende tekst, maar eigenlijk is het voldoende om je te laven aan de fantastische foto’s. Het enthousiasme, de opwinding en clubliefde; in beeld wordt hier het bewijs geleverd dat voetbal niet zonder supporters kan.

Voor €24,99 is het boek van jou – je kunt er eindeloos in grasduinen. Als lekkermakertje tonen we hieronder een klein boeketje aan beelden.

Cork City (Ierland) / Everton (Engeland)

Umbria (Italië)

Club Nacional de Football (Montevideo, Uruguay)

FC Porto (Portugal)

Lech Poznan (Polen) / Atalanta Bergamo (Italië)

Athletic Bilbao (Spanje) / Port FC (Thailand)

Club Brugge (België) / Legia Warschau (Polen)

Club León (León, Mexico)

Brøndby IF (Denemarken) / Wrexham AFC (Wales)

Rapid Wien (Oostenrijk) / FC St. Pauli (Duitsland)