Volvo introduceert de kleinste SUV (en de slimste)

Het mag dan wel de meest compacte van de familie zijn, maar er is goed nagedacht over design, comfort, duurzaamheid en ruimte.

In Barcelona introduceerde Volvo de nieuwste volledig elektrisch aangedreven auto binnen de Zweedse familie, de EX30 SUV. Deze auto mag dan wel de compacste in de familie zijn maar een SUV is het wel, en er is goed nagedacht over design, comfort, veiligheid, duurzaamheid en ruimte.

De EX30 heeft een strak, Scandinavisch design met oog voor detail. Vanuit het centrale bedieningspaneel worden alle belangrijke functies bediend, waaronder een ongekende reeks veiligheids-en comfort-opties.

De auto heeft 360 graden camera’s die ook het andere verkeer in de gaten houden. Komt er een fietser langs als jij wil uitstappen, dan wordt je door middel van visuele en auditieve signalen gewaarschuwd. Zo zit de compacte EX30 vol snufjes om jou veilig door het drukke stadsverkeer te loodsen.

De EX30 rijdt comfortabel van nul naar honderd kilometer per uur in 3,6 seconden. Tijdens het rijden op de snelweg houdt de auto je in je “baan” en zorgt ervoor dat de snelheid van de auto’s voor en achter je goed in de gaten wordt gehouden. Het technische vernuft in deze auto is verbluffend .

De auto heeft een aantal slimme opbergsystemen, waardoor er meer ruimte overblijft voor passagiers. Via het bedieningspaneel zijn verschillende mood-instellingen te kiezen waarbij de binnenkant van de auto in een eigen kleur verandert (er kan ook thematische muziek bij gekozen worden – zo sta je wel heel ontspannen in de file). De Harman & Kardon luidspreker over de volle lengte van de voorruit zorgt voor een zuiver en prettig geluid van onze Spotify-playlist.

De EX30 kan pronken met de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo-auto’s ooit geproduceerd. Niet alleen gebruikt de auto door het compacte ontwerp minder staal en aluminium, maar van alle gebruikte materialen is ongeveer een kwart van gerecycled materiaal. 

Er zijn verschillende kleuren en materialen waaruit de koper kan kiezen bij de samenstelling van het interieur. Denim is er daar een van. Bij het recyclen van jeans worden de versnipperde vezels tot een garen gedraaid, waarbij lange vezels met elkaar worden verbonden. De korte vezels vallen echter meestal weg als afval en worden nu gered door ze te gebruiken in het interieur van de EX30.

ModMod is behoorlijk onder de indruk van de geavanceerde technische mogelijkheden van deze auto, en van het strakke en mooie design, inclusief de slimme extra ruimtes die worden gecreëerd in de auto. Maar het belangrijkste: de auto rijdt als een zonnetje, is compact en heeft een persoonlijk design en karakter.

Volvo EX30 – vanaf 36.795