De emoji gids voor de volwassen man 

Handig die emoji’s, maar je moet wel weten wat je daadwerkelijk communiceert.

emoji

Volgens sommigen is ‘emoji’ de snelst groeiende taal ter wereld, waarmee in dit geval beeldtaal wordt bedoeld. Volgens anderen zijn emoji’s te kinderachtig voor een volwassen man om te gebruiken als communicatiemiddel. Hoe dan ook, als je deze beeldtaal toch gaat gebruiken, kun je hem maar beter goed beheersen. Daarom:

8 handige emoji’s 

1/ Ellendig Hoofd 

Geen enkele emoji – of term – kan de vermoeide toestand van een mens beter uitdrukken dan Ellendig Hoofd. Met die pruilende en huilende mond en en de geknepen ogen weet deze emoji precies uit te leggen hoe jij je voelt als je in de kantine ontdekt dat iemand net het laatste broodje kroket heeft ingepikt. 

2/ Dansende dame

De Dansende dame is het meest vrouwelijke pictogram in het emoji universum. Het wordt door vrouwen veelal gebruikt om een levendige sfeer te communiceren of om euforische momenten te delen. Omdat jij niets liever doet dan dansen, wordt het tijd De Danseres te omarmen. 

emoji

3/ Vuist + spattend ‘water’ 

Als mannen emoji’s ergens voor gebruiken dan is het wel voor ongecompliceerde toilet humor. Zo dient deze handige combi als de meest bondige reactie op een vriend die appt dat hij ‘vanavond thuis blijft’. 

4/ Drama Gezicht 

Deze emoji alleen in zeer extreme omstandigheden gebruiken, want het wordt snel aanstellerig (en dan kun je de vuist met spetters terug verwachten).

5/ Vrouwen Met Konijnenoortjes 

Wie zijn die twee vrouwen met konijnenoortjes? Is het een tweeling? Waarom dragen ze konijnenoortjes? Dansen ze? Het is een van de grootste mysteries in het emoji-universum. Het zullen toch geen Playboy-bunnies zijn?

6/ Kikker 

Kikkers zijn cool.

7/ Volle Maan Met Gezicht 

De Volle Maan Met Gezicht drukt uit: ik zit vol. Deze emoji omschrijft precies het gevoel op het moment dat je net twee bakken spareribs op hebt, je wangen opblaast, op je buik klopt en je riem een gaatje losser zet. Met andere woorden: de contente mens.

emoji

8/ Oude Man 

Kijk naar het gezicht van deze man. Wat is het eerste dat je ziet? Het kale hoofd en de rimpels? Misschien. Maar het tweede? Juist, de enorme glimlach op z’n gezicht. Oude Man staat voor iets wat we allemaal nastreven: geluk op late leeftijd. Gebruik hem om de wereld te laten zien dat je volop van het leven geniet, tot het bittere einde.