Waarom olie goed voor je is

Olie duikt steeds vaker op in verzorgende producten. En dat is een goede zaak. We geven je vier goede redenen waarom dat zo is. Zo zijn we nu eenmaal.

Olie associeer je wellicht met plakkerig. Met onaangenaam. Maar de nieuwe lichting olies levert je juist heel veel positiefs op: vier voorbeelden.

Reden 1:

Olie zit boordevol zaken die een positief effect op je huid hebben. Met de kanttekening dat dit alleen geldt voor plantaardige olies – bijvoorbeeld afkomstig uit noten. Van een permanent glibberlaagje op het gezicht houdt niemand, dus kies voor een zogenaamd ‘droge olie’. Die droogt niet vet op.

Reden 2:

De meeste doucheproducten bevatten zeep die het beschermende lipide laagje dat op je huid ligt, compleet wegspoelen. Daardoor verdampt vocht uit de huid, waardoor die mogelijk uitdroogt en wat jeuk kan veroorzaken. Steeds meer mannen hebben last van een droge huid. Een doucheproduct dat olie bevat, helpt om dat lipide laagje te herstellen. Dus probeer eens een doucheolie. Even wennen want het schuimt minder of niet, maar je bent al snel om.

Reden 3:

Een paar druppels olie in je baard maken hem meer handelbaar, maken de haren zachter en laten ‘m urenlang lekker ruiken – mits je een olie kiest waaraan een geur is toegevoegd. Bij de meeste baardolies is dat het geval en dat pakt in de regel heel goed uit.

Reden 4:

Scheerolie is een prima alternatief voor scheergel of schuim. Een paar druppels is genoeg. Wel even wennen, want het schuimt niet en je ziet niet meteen waar je al bent geweest. Scheer je je elektrisch? Een druppel of twee laten je huid na afloop minder rood achter.

Olie is ook prima voor je haar. Hoe dat zo? Dat lees je hier.