Zo voorkom je gezichtsverlies…

Met een béétje ijver en wat beleid kun je er een stuk beter uitzien. Enter: de verzorgende crème. En nee, die hoeft echt geen vermogen te kosten!

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Maak er een gewoonte van om na het scheren een crème op je gezicht aan te brengen. Dat levert je op korte termijn voordeel op, want je huid knapt er gegarandeerd van op. En ook op de lange termijn profiteer je door nu wat ijver aan de dag te leggen; die rimpelkop blijft langer uit.  

Help wanted

De gezichtshuid heeft het best zwaar te verduren en is daarbij nogal kwetsbaar. De doorbloeding ervan is heel goed waardoor je bijvoorbeeld zelfs bij een minuscuul scheerwondje bloedt als een malle. Bovendien is de huid in je gezicht relatief dun vergeleken met andere delen van je lijf. Hulp is dus welkom.

Conditie

Zon, regen, wind, fijnstof en andere luchtvervuiling, temperatuurverschillen, scheren… De huid moet dag in, dag uit aardig wat doorstaan. Om al deze uitdagingen adequaat het hoofd te kunnen bieden, dient ‘ie dan ook in een goede conditie te zijn. Daaraan kun je zelf van binnenuit bijdragen door voldoende te slapen, gezond te eten en – bummer – op te passen met alcohol.  

Maar ook een gezichtscrème helpt je huid. Deze vormt een extra beschermlaagje waardoor invloeden van buitenaf beter geweerd kunnen worden. Ook zorgt een crème ervoor dat er minder vocht uit je huid verdampt. En hoe meer vocht je huid vasthoudt, hoe gezonder die oogt.

Doordringen

In een gezichtscrème zitten een heleboel werkstoffen die in de huid doordringen en die elk een functie hebben. Sommige komen niet verder dan de opperhuid, andere ingrediënten dringen wel verder door. Stoffen met een bewezen positief effect op de huid zijn onder meer vitamine C, vitamine E en allantoïne. Geen idee wat je moet kiezen bij de drogist of parfumerie? Vraag dan advies aan het verkooppersoneel. Vinden ze echt niet gek, alleen maar leuk.

Is de prijs een indicatie?

Een goed product hoeft echt niet veel te kosten. Kies een crème die bij jouw portemonnee past. Boven die €70 betaal je vooral voor de marketing en het luxe potje. Bij een crème van onder de tien euro kun je ervan uitgaan dat de werkzame bestanddelen niet erg state-of-the -art zullen zijn, of in hoge concentraties aanwezig.

Ritueel

Een crème brengt je bij voorkeur ’s ochtends na het scheren op.  Door het onderdeel te maken van je dagelijkse scheerritueel wordt het sneller een gewoonte. Een afzonderlijke aftershave is dan ook niet meer nodig.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie