Bazen aan de botox

Steeds meer mannen helpen de natuur een handje met een prikje botox. Zo zorg je voor een natuurlijk resultaat…

Is een botox behandeling enkel voor vrouwen? Welnee. Steeds meer mannen ondergaan een behandeling met botox. Populairste ingrepen zijn het wegnemen van de fronsrimpel, het verminderen van kraaienpootjes of diepe voorhoofdrimpels en om de mondhoeken een lift te geven. Wil je een beetje hip meedoen, dan noem je een botoxbehandeling ‘a jab’.

We gingen te rade bij Doctors at Soap, een keten met zeven vestigingen door heel Nederland en één van de grootste spelers als het gaat om cosmetische geneeskunde.

Hebben mannen specifieke wensen?

“Ja, ze willen niet dat je kunt zien dat er iets gedaan is. Een No Trace Face houdt in dat er verbetering in het gezicht heeft plaatsgevonden, zonder dat je kunt zien dat iemand behandeld is.”

Is een botox-behandeling bij mannen anders dan bij vrouwen?

“Dat is zeker zo. Mannen hebben een andere huidstructuur, anatomie en spieropbouw dan vrouwen. Aangezien deze laatste bij mannen sterker is, is een hogere dosering van de botuline nodig. Ook hanteren onze artsen een iets andere prik-techniek dan bij vrouwen. Ervaring in het behandelen van mannen is dan ook heel belangrijk.”

Krijg ik van botox een uitdrukkingsloos gezicht – ‘a resting dad face’?

“Alleen wanneer een arts te veel botulinetoxine op de verkeerde plaatsen toedient, kan hier sprake van zijn. Omdat te voorkomen kijkt een goede arts naar heel veel aspecten van je gezicht en postuur. Bijvoorbeeld hoe je spieren bewegen, hoe sterk ze zijn, hoe de relatie is tot andere spieren. Op basis hiervan beslist een arts met hoeveel eenheden de botulinetoxine-behandeling gestart gaat worden. Daarbij geldt altijd: liever te weinig dan te veel. Iedere behandeling is op maat en geen behandeling is hetzelfde, want iedereen is anders.”

Wat zijn de kosten van Botulinetoxine?

Doctors at Soap werkt met vaste prijzen per zone. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent voordat je aan de behandeling begint. Een behandeling met botulinetoxine kost minimaal €75.”