Vrouwen vinden mannen aantrekkelijk in deze kleding

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een klassieke smaak hebben. Mannen ook trouwens.

ben-white-4Bs9kSDJsdc-unsplash

Als jij twijfelt welke outfit je aan moet trekken voor de profielfoto op een datingsite, dan is dit een leerzaam onderzoek. Uit onderzoek onder tweeduizend Britten (m/v) blijkt dat vrouwen een man het aantrekkelijkste vinden in jawel, een ouderwets pak, inclusief stropdas.

Bijna de helft van alle vrouwen denkt er zo over (46 procent om precies te zijn). Want een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een outfit doet dat ook, zéker een pak.

Als je een pak koopt, bijvoorbeeld een maatpak, dan moet je hier op letten.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Watch Pilot, een Britse winkelier in horloges. Wat kwam er nog meer uit dat onderzoek? Donkere zonnebrillen doen het goed, en het het klassieke horloge vinden vrouwen het aantrekkelijkste accessoire bij mannen (op zich niet verrassend).

Maar hoe zit het andersom? Wat vinden mannen de aantrekkelijkste kleding voor vrouwen? Daar blijkt de man toch clichématiger uit de hoek te komen dan de moderne tijd vereist.

Zo’n 43 procent van de mannen ziet dames het liefst op hoge hakken; 40 procent heeft een voorkeur voor de bikini. Als feminist zou je hier best kunnen betogen dat het vrouwelijke lichaam wordt geobjectiveerd, maar goed, dat is natuurlijk ook een beetje de aard van dit onderzoek.

Moraal van dit verhaal: allemaal naar de kleermaker, pak aanschaffen.