9 dingen waar vrouwen op letten 

Tenminste, op het moment dat ze je huis betreden (nummer 8 is wel een inkopper).

De Amerikaanse site Reddit vroeg zijn vrouwelijke lezers: waar letten jullie op als je voor het eerst het huis van een man betreedt? De antwoorden zijn even leerzaam als jolig, dus let goed op. Een klein boeketje aan reacties hebben we geselecteerd – negen om precies te zijn.

1/

‘Of zijn huis goed ruikt of niet. Ik ben ooit bij een man thuis geweest die de kattenbak naast zijn bed had staan. De stank was verschrikkelijk. Ik kon me nergens anders op focussen dan de stank van urine, uitwerpselen en kattengrind. Je huis hoeft echt niet naar rozen te ruiken. Zolang het niet naar cat shit ruikt vindt ik het al snel goed’

2/

‘Schoon en georganiseerd. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, maar ik wil ook geen remsporen in de wc zien of een lege wc-rol.’

spuit clean schoonmaken

3/

‘Ooit heb ik een man gedate die een levensgrote foto van zichzelf in de gang had hangen. Niet met familie of zo, nee echt hem alleen. Dat was best wel naar.’

4/

‘De wc moet toiletpapier hebben, handzeep en een handdoek (en dan niet je gebruikte douchehanddoek) en een prullenbakje. Bedden moeten schone lakens hebben, al maakt het me niet zo heel veel uit of het bed opgemaakt is. Oh, en een schoon glas om water uit te drinken op een plek die vrij gemakkelijk te vinden is.’

5/

‘Huisdieren. Ik hou van jullie huisdieren mannen, maar je moet me wel even voorbereiden, zodat niet al mijn allergiën opspelen.’

koken keuken

6/

‘Licht: fluorescerende lampen in je slaapkamer krijgen mij niet in het juiste gemoed.

7/

‘Of het schoon is…. Als je kamer schoon is, dan ben je vast overal hygiënisch. 

Wat mannen volgens vrouwen niet moeten dragen.

8/

‘Comfortabel bed’

9/

‘Geen zichtbare tekenen van andere vrouwen die er zijn geweest. Je kent ze wel: de dingen die een territorium markeren.’