Wapen je huid tegen de kou

IJzige temperaturen & gure wind hebben weerslag op je huid. Zo voorkom je schade.

Geef je huid in de winter wat extra aandacht om droge plekken, barsten, roodheid en schilfers te voorkomen.

Crème up

Een goede crème legt een beschermend laagje over je huid. Daardoor wordt voorkomen dat vocht uit je huid verdampt waardoor je vel soepel blijft. En het vormt een barrière tegen invloeden van buitenaf. Naast fijnstof en andere (lucht)vervuiling zijn dat in de winter kou en wind.

Kies een crème die bij je huid en je budget past. Heb je een huid die veel talg produceert dan is een lichte gel het prettigste. Heb je eerder een droge of vale huid dan is een rijkere, romige crème wel zo aangenaam. Prijsklasse speelt een relatief kleine rol, slechte crèmes worden amper nog gemaakt.  Belangrijk is dat je je huid dagelijks van zo’n buffer voorziet.

Blanco

Een verzorgende crème is het meest effectief op een schone huid. Twee keer per dag reinigen wordt aanbevolen. Was ‘s ochtends als eerste je gezicht met een speciale facewash. Daarin zitten geen bestanddelen die je huid uitdrogen, in een stuk handzeep zitten die wel. Vaak zijn er voedende ingrediënten zoals vitamine E toegevoegd. Op deze manier was je zweet en de bacteriën die je huid heeft verzameld tijdens je slaap. Was je gezicht ook voor je naar bed gaat. Dat is wellicht even wennen, maar je zult zien dat je huid er in no time van opknapt! Fijne producten vind je onder meer hier.

Smeer

Lippen hebben van nature geen afweer tegen de elementen, dus het is raadzaam om ze bij kou en wind een handje te helpen. Gebarsten lippen zijn niet alleen pijnlijk, het is ook geen porum. Met een lippenbalsem leg je een beschermende (vet)laag over je lippen. Handig om altijd een stick in je jaszak te hebben.