Dit is wat vrouwen écht vinden van je horloge

En nee, een Omega of Rolex is niet per se een must.

Net zoals bij het hebben van een supersnelle sportauto, is het effect van een pronkerig horloge precies hetzelfde. Je zult met dat met edelstenen belegde 50mm monster om je pols wel iets moeten compenseren. En dat is natuurlijk niet wat je wil bereiken met je horloge. Een nieuw onderzoek wijst uit wat vrouwen aantrekkelijk vinden en wat too much is.

‘een vierkant horloge is het ‘slechtste’ dat je kunt kopen’

In een onderzoek van de Duitse horlogesite Montredo (geen reclame) vroegen ze vrouwen van 20 t/m 39 jaar wat hun mening is over het betere horloge van de man.

Junghans Max Bill

Minimalisme

Conclusie: minimalisme rules. Van alle horloges die de vrouwen onder onder kregen waren de meer subtiele horloges favoriet, zoals de Nomos Tangente en de Junghans Max Bill met 85 en 74 procent goedkeuring. Klassiekers als de Omega Seamaster en de Rolex Milgauss deden het ook goed.

De modellen die wij mannen als bucketlist-materiaal hebben, neem bijvoorbeeld de Omega Speedmaster (het maanhorloge) en de iconische Rolex Submariner, kregen verrassend genoeg maar een goedkeurende blik van 50 procent van de vrouwen. De Rolex Oyster Perpetual Datejust nog minder, met maar 45 procent.

Hublot Big Bang

Legende

Ga ook vooral niet te schreeuwerig. Patserige modellen als de Hublot Big Bang of de Audemars Piguet Royal Oak Offshore deden het nog minder. Maar met een goedkeuring van slechts 24 procent is een vierkant horloge het ‘slechtste’ dat je kunt kopen om indruk te maken. De Jaeger-LeCoultre Reverso en de TAG Heuer Monaco bijvoorbeeld. Die laatste twee vinden wij trouwens wel oké en het zijn legendarische horloges, dus die snappen we niet helemaal.

De les is dus om het vooral simpel te houden. Ook al heb je het geld. En met zo’n Junghans Max Bill heb je ook nog waar voor je geld. Het kost relatief weinig geld (vanaf €865) en de kwaliteit kan zich meten met horloges die een stuk duurder zijn.

Lees ook: De mooiste horloges van de 95e Oscars