Waarom je water moet drinken tijdens een vlucht

vliegtuig vleugel

Tijdens een vlucht kan het drinken van water belangrijk zijn om verschillende redenen:

1/ Uitdroging

De lucht in vliegtuigen is vaak droger dan wat we gewend zijn op de grond. Dit kan leiden tot uitdroging, omdat je lichaam meer vocht verliest tijdens de vlucht.

Water drinken helpt om gehydrateerd te blijven en de negatieve effecten van uitdroging te verminderen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en een droge huid.

vliegtuig drank

2/ Jetlag

Reizen door verschillende tijdzones kan je lichaamsklok verstoren en leiden tot jetlag. Voldoende water drinken kan helpen bij het aanpassen aan de nieuwe omgeving en kan de symptomen van jetlag verminderen.

3/ Circulatie

Tijdens een lange vlucht kunnen mensen soms last krijgen van gezwollen enkels en voeten als gevolg van verminderde bloedcirculatie. Voldoende water drinken kan helpen de bloedsomloop te bevorderen en het risico op zwelling te verminderen.

4/ Algemene gezondheid

Hydratatie is belangrijk voor je algemene gezondheid en welzijn. Het kan helpen bij het voorkomen van hoofdpijn, vermoeidheid en andere ongemakken die kunnen optreden tijdens of na een vlucht.

Het wordt vaak aanbevolen om regelmatig water te drinken tijdens een vlucht, vooral op lange-afstandsvluchten. Koffie en alcohol zorgen voor dehydratatie, dus dat moet je óf helemaal niet drinken óf compenseren met heel veel water.