De must voor deze zomer: Weber’s nieuwe SmokeFire Stealth

Weber is een begrip als het gaat om BBQ-en. Als de ultieme standaard voor alles wat met barbecuen te maken heeft, heeft het merk een groot aantal kanshebbers die kunnen strijden om de troon in jouw achtertuin, met de Weber SmokeFire Stealth als nieuwste toevoeging.

Want het oog wil ook wat, en precies dat is waar BBQ-fanaten én designkenners het nu over eens zijn. De Weber SmokeFire Stealth is eerder deze maand onderscheiden met een Red Dot Award voor Product Design. De Red Dot Design Award geldt als één van de meest vooraanstaande designprijzen. Het allermooiste design dus, precies wat wij ook belangrijk vinden. 

Clean en Robuust Ontwerp

Weg zijn de tijden van enkel functioneel ontwerp. Ook al zijn de basics nog steeds pellets, een vlam en een grill; het design liet nogal eens te wensen over. Die tijden zijn voorbij. Voor Weber zijn goede BBQ-specs net zo belangrijk als een aantrekkelijk ontwerp, met als resultaat dat de nieuwe SmokeFire Stealth zeer strakke minimalistische lijnen heeft. De BBQ is clean en robuust met minimalistische architectonische details en een glanzend zwarte, geëmailleerde porseleinen afwerking. Dit ziet er niet alleen goed uit, het houdt ook warmte vast en voorkomt roestvorming.

Voor de SmokeFire Stealth-pelletgrill gaat Weber helemaal voor zwart. Het ontwerp is in de basis hetzelfde als zijn voorganger, maar heeft nu ook de toevoeging van een binnenverlichting voor een betere zichtbaarheid en een tweede grillrooster voor meer capaciteit. Als je nog net voor zonsondergang of zelfs in het donker wil BBQ-en, is ingebouwde verlichting een welkome toevoeging.

Slow Cooking

Nieuw voor de Weber SmokeFire Stealth (beschikbaar in de EX4- of de grotere EX6-uitvoering) is de digitale toevoeging. Maar daarover later meer. Belangrijk voor de echte griller is de manier waarop de BBQ zijn hitte verdeelt en richt. En die is bijzonder goed. De SmokeFire Stealth kan hierdoor niet alleen grillen op een lage temperatuur of aan slow cooking doen, maar ook in no-time je vlees dichtschroeien. Perfect dus voor de bereiding van allerlei soorten vlees-, vis-of groentegerechten. De nieuwe pelletbarbecue kan grillen en roken van 95 tot 315 graden Celsius.

Dan nog even over die digitale ontwikkeling. Beide modellen van de Weber SmokeFire Stealth zijn uitgerust met Weber Connect-technologie. Hiermee kun je jouw grill bedienen en bewaken vanaf je smartphone. Zo kun je het kookproces in de gaten houdenals je bijgerechten klaarmaakt of een cocktail drinkt met vrienden.

Nieuwkomers

Ook nieuwkomers of beginnende grill-masters halen voordeel uit de Weber Connect-technologie. De app begeleidt je namelijk niet alleen door het hele kookproces – van hoe je het vlees of de vis moet bereiden, omdraaien en laten rusten voordat je het aansnijdt – het geeft je ook toegang tot allerlei recepten. Daarnaast biedt de app geschatte gaartijden, zodat je niet hoeft na te denken wanneer die borst uiteindelijk precies de 96 graden Celsius heeft aangetikt. Een countdown plus een alert maken de functionaliteiten af. Alles om indruk te maken op je gasten met die bijzonder houtgestookte smaak van je gerechten én een goede gastheer te zijn. 

Als we eenmaal beginnen aan een nieuwe hobby, dan zijn accessoires onmisbaar. Naast de Weber SmokeFire Stealth zijn er ook tal van accessoires om nog beter voor de dag te komen. Deze lijn heet Weber Crafted  en loopt uiteen van een dubbelzijdig schroeirooster, een vlakke bakplaat en een baksteen (voor pizza’s bijvoorbeeld) tot een braadmand en een wok/steamer-combo.

De Weber SmokeFire Stealth kost €1.899 (EPX4) of €2.199 voor de iets grotere EPX6-variant.

Benieuwd naar meer? Kijk dan eens op de Instagram-pagina van Weber-Stephen Nederland voor inspiratie en informatie. Op dit moment is er een winactie waar je onder meer de SmokeFire Stealth EPX6 kunt winnen, Grill Academy vouchers voor jou en een vriend en een €500 voucher die je kunt besteden op weber.com. Ter ere van de lancering van de Weber SmokeFire Stealth zullen de aankomende maanden meerdere toffe winacties plaatsvinden, dus klik hier en houd die pagina in de gaten!

Fotografie: Baker & Evans