Zo maak je korte metten met je weekendbaardje…  

Deze tool is speciaal ontwikkeld om drie dagen-stoppels moeiteloos neer te halen.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Maak je het jezelf in het weekend gemakkelijk en scheer je een paar dagen niet? Of een weekje vrij gehad waarin je je scheermes in je toilettas hebt gelaten? Maar wordt er op maandag verwacht dat je gladgeschoren op je werk verschijnt?

Omdat stoppels na drie dagen (en zeker na een week) best wat lengte hebben is de kans groot dat ze de mesjes gaan blokkeren. Dat scheert niet prettig. Bovendien ben je geneigd om wat meer druk uit te gaan oefenen, waardoor een bloedbad op de loer ligt – zeker op maandagochtend.

Reset

Wilkinson heeft daar wat op gevonden. Het Engelse bedrijf heeft een scheersysteem ontwikkeld, de Skin Reset 3+ Days Stubble, die de langere stoppels met beleid aanpakt. Zelfs een zeven dagen-baardje is geen probleem, verzekert het bedrijf.

De scheerkop daarin is uitgerust met een extra kammetje (groen) waardoor je baardharen keurig in het gelid met de mesjes (drie stuks) in contact komen. Een barricade is zo onmogelijk.  

Historie

Wilkinson Sword heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1772, toen de Engelse Henry Nock als wapenfabrikant geweren en bajonetten produceerde. Zijn opvolger James Wilkinson breidde dat uit met zwaarden en sabels. Na 100 jaar wapentuig begon Wilkinson Sword in 1898 voor het eerst met de productie van scheermesjes.

De eerste Wilkinson innovatie is het Pall Mall-veiligheidsscheersysteem: een verchroomd single-edged scheermes met een carbonstalen lemmet dat je zelf kunt slijpen. Dit stelde mannen voor het eerst in staat zich veilig en gemakkelijk zelf te kunnen scheren zonder de hulp van een barbier.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg