De eerste beelden van Wes Andersons nieuwste

Wes Anderson in optima forma, in al z’n pastelkleurige glorie.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg

Wes Andersons films als The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch staan bekend om hun grote en ongelooflijke ensembles. De nieuwe film van de prijswinnende regisseur, Asteroid City, lijkt niet anders te zijn.

De eerste trailer voor Wes Andersons langverwachte film is hier en hij stelt niet teleur. Volgens de makers is het een zelfbenoemde ‘poëtische meditatie over de zin van het leven’. De film speelt zich af in een fictieve Amerikaanse stad in het midden van de jaren vijftig en vertelt het verhaal van een getormenteerde weduwnaar (Jason Schwartzman) die bezig is zijn vier kinderen door het land te slepen om hun grootvader (Tom Hanks) op te zoeken. Totdat hun auto het plotseling begeeft.

Hoe vervelend iedereen het ook vindt om in Asteroid City te moeten stoppen terwijl hun auto wordt gerepareerd, het feit dat er een jaarlijkse wedstrijd voor jonge sterrenkijkers wordt gehouden is goed nieuws voor de zoon van de weduwnaar, Woodrow (Jake Ryan), en de trailer laat zien hoe de familie wordt meegezogen in het… aparte stadje. Ook komen er een paar aliens langs, of in ieder geval een UFO, zo lijkt het.

Naast Schwartzman zien we een halve opsomming van IMDb, want hij wordt vergezeld door Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie én Jeff Goldblum.

Maar hoe vol de cast ook klinkt, Asteroid City ziet er ook gewoon uit als Wes Anderson die Wes Anderson doet. Wat wil zeggen dat ondanks zijn fixatie op mid-century Americana en stijl, het ook een hartverwarmend coming-of-age drama zal zijn die precies gericht is op mensen die houden van een beetje kitsch bij hun verantwoorde films.

Asteroid City draait vanaf 22 juni in de bioscoop

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg