Off the grid glamping tot in het extreme

Het buitenaardse landschap van Antarctica, verleidelijk in zijn schoonheid, was de inspiratie voor het gloednieuwe White Desert Echo kamp.

Antarctica strekt zich uit over ongeveer 14 miljoen vierkante kilometer en is het hoogste, droogste, koudste en meest winderige continent op aarde. Wild en onherbergzaam, maar ook ongelooflijk mooi.

Na het succes van twee eerdere eco-kampen zet White Desert het Echo Camp op. Opgericht in 2007 opgericht door poolavonturier Patrick Woodhead. Hij biedt (zeer welgestelde) reizigers de kans om Antarctica nagenoeg één-op-één en in alle luxe te ervaren.

Je arriveert na een vlucht van vijf uur vanuit Kaapstad, aan boord van een Gulfstream G550, op een speciaal geprepareerde ijsbaan. Je start dan aan een avontuur van maximaal acht dagen. Hoogtepunten zijn onder meer het aan boord springen van het Basler BT-67 propellervliegtuig voor een vlucht naar de keizerspinguïnkolonie in Atka Bay en een excursie naar de geografische zuidpool. Tussendoor word je beziggehouden met wandeltochten, abseilen en ijsklimmen.

Het White Desert Echo Camp beschikt over zes ultramoderne Sky Pods die doen denken aan iets dat je op Mars zou vinden. Met muren van composiet glasvezel en kamerhoge ramen, biedt elke pod een adembenemend uitzicht.

Nog een extravagant detail: bij aankomst krijg je een martini, geschud met ijs van een 10.000 jaar oude ijsberg, voordat een team van gastheren, gidsen en chef-koks je vol comfort en avontuur begeleiden.

Beeld: White Desert