Weinig werelden zijn zo ingewikkeld als die van de wijn. Zoveel druiven, zoveel streken, waar te beginnen?
Hangt er daarom een sfeer van snobisme rond de wereld van de druiven? Of is het verschil tussen een Merlot en een Barolo eenvoudiger te proeven dan je denkt?
Wouter Aalst vond zijn liefde voor wijn in zijn eigen restaurant in Amsterdam. Om zijn gasten beter te bedienen volgde hij een opleiding tot sommelier. Zo raakte hij begeistert door de wijn.
Wouter goot zijn obsessie in een nieuwe zaak in de Amsterdamse Pijp: Paskamer. Bij Paskamer schenkt hij wijn op maat.
In de wekelijkse podcast van ModMod-hoofredacteur Arno Kantelberg (in samenwerking met BNR en The Macallan) vertelt Wouter hoe je vaste voet aan de grond krijg in de wereld van de wijnen. En waarom je best een Merlot mag bestellen.
Paskamer in de Amsterdamse Pijp werd door vakbeurs Horecava gekroond tot Beste Wijnbar van 2022. Wouter is inmiddels op weg om Master of Wine te worden – dat is althans de ambitie.
* * *
Paskamer, Lutmastraat 132, Amsterdam