Neem eens ’n wijnbad – daar knap je van op!

Druiven blijken goed voor je huid. Dus dompel je onder in wijn. Dat kan ook in Nederland. Santé!

Zowel de druivenschil, de druivenpit als de druivenolie is rijk aan polyfenol. Polyfenol staat bekend om haar ontstekingsremmende eigenschappen en anti-oxidante werking. Het polyfenol dat in druiven zit is de basis voor de ontwikkeling van de zogenoemde vinotherapie.

Wellness

De verzorgende, opwekkende werking van de druiven wordt toegepast bij verschillende wellnessbehandelingen. Druivenolie trekt bijvoorbeeld snel in de huid in en zorgt voor een verstrakkend effect. Naast massages met druivenolie zijn er binnen de vinotherapie ook wijnbaden, scrubs met druivenpitten, evenals speciale ontslakkingskuren. Dit alles dus met druiven, druivenpitolie, wijn en zelfs wijnazijn.

Nederland

In steeds meer wellnesscentra’s en spa’s worden vinotherapiebehandelingen aangeboden. De eerste vinospa werd geopend in Frankrijk, in het hart van de grand-cru wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte in de buurt van Bordeaux.

Ook in Nederland kun je in wijn baden: bij Thermae 2000 in Limburg. Dit wellness centrum werkt hiervoor samen met Wijndomein St. Martinus uit Vijlen. Dus neem plaats in het bubbelende wijnbad, laat je de lokale St. Martinus wijnen van wijndomein uit Vijlen smaken, terwijl je ontspant met uitzicht op de Cauberg.

Meer info vind je hier.