Doe eens wild in Rotterdam deze zomer

Rotterdam, daar moet je zijn in juli en augustus. Ten minste als je van kunst, eten en dansen (optioneel hoor) houdt.

We doelen op de groepstentoonstelling Wild Summer of Art die van 12 juli tot en met 25 augustus wordt gehouden. Ook fijn: de toegang is gratis!

Het zit zo:

Brutus Space presenteert deze zomer weer een nieuwe editie van Wild Summer of Art met werk van aanstormend talent, mid-career kunstenaars en gevestigde namen. Het gaat om vijftig kunstenaars die samen het hart vormen van de Rotterdamse art scene. En mocht je geraakt worden door een werk: er kan meteen gekocht worden en alle opbrengsten gaan volledig naar de kunstenaar.  

Waar?

Brutus. Dit voormalige industriële complex van 6.000 (!) vierkante meter bestaat uit een serie rauwe ruimtes, van torenhoge hallen tot grot-achtige ruïnes. De expo bestrijkt het volledige tentoonstellingsoppervlak, dus trek makkelijke schoenen aan.

Open podium

Brutus wil ook andere Rotterdamse makers en creatieven een plek geven nu belangrijke podia om de haverklap sluiten en de ruimtes voor kunst onder druk staan. Daarom stelt Brutus deze zomer één van zijn ruimtes beschikbaar voor experiment: een podium voor opkomende Rotterdamse makers en creatieven.

Eind mei begint dit met de Open Call. Elke week krijgt een individu of collectief de sleutel van Het Bureel, de entreeruimte van Brutus, waar zij kunnen doen wat ze willen. De ruimte behangen met tekeningen, een eigen pop-up shop openen of een nieuw theaterstuk testen.

Wild Summer of Art

Wild Summer of Art opent op vrijdag 12 juli 2024 met een groot feest. Iedereen is welkom. Op 25 augustus 2024 vindt de sluiting plaats met de uitreiking van de Brutus Prijs.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag. Alle info vind je hier. Adres: Brutus, Keileweg 10 Rotterdam

Over Brutus

Brutus, opgericht in 2008 door kunstenaar Joep van Lieshout, is een kunstinstelling gevestigd in het M4H havengebied in Rotterdam-West. Het is geen museum, maar een Artist Driven Playground waar makers vrij baan krijgen om te experimenteren binnen alle mogelijke disciplines: van sculptuur tot performance, van schilderij tot video-installatie. Het resulterende werk reflecteert de veranderende tijdgeest, is soms confronterend of overweldigend en heeft altijd als doel te prikkelen, irriteren of inspireren. Naast de 6.000 m2 tentoonstellingsruimte en een beeldentuin biedt Brutus een residentie en de Brutus prijs. Brutus bestaat uit 2 stichtingen: Brutus Space en Brutus Base. Brutus Base presenteert alle projecten en activiteiten gerelateerd aan het werk van Atelier Van Lieshout. Brutus Space doet alle projecten en activiteiten gerelateerd aan andere kunstenaars.