Amsterdamse woning aan het water wordt internationaal geroemd om design

Zo blijkt: klein wonen kan heel stijlvol zijn.

Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg

In Nederland zijn we niet per se onder de indruk van een huis aan het water, maar in het buitenland is dat wel anders. We moeten toegeven, de woning van Koen Fraijman, zijn vriendin Fadime en hun kat Sok doet ook onze interieur-harten verwonderen. Never Too Small laat in een video zien hoe ingenieus het design van hun woning van 45 vierkante meter is. Inclusief het zelfgebouwde drijvende terras, waar het publiek van NVT erg positief over is.

Never Too Small is een mediabedrijf dat focust op klein wonen, en het achterlaten van een kleine (milieu) voetprint. De woningen in de video’s van NVT komen van over de hele wereld, van Taipei tot aan Barcelona en Buenos Aires tot aan Sydney, en zijn allemaal even klein doch stijlvol.

Kritiek op de designs die NVT featured is vaak dat de ontwerpen een beetje onpraktisch en klinisch blijven, alsof er niet écht in wordt geleefd. De woning van Koen en Fadime krijgt niet dezelfde kritiek toegeworpen, maar wordt juist door het publiek als praktisch en authentiek bevonden. Van de bijelkaar verzamelde interieurobjecten tot aan de katten-details voor Sok; de Amsterdamse woning wordt gewaardeerd vanwege zijn doordachte design en bruikbaarheid.

De woning in de havens van Amsterdam-Oost is opgedeeld in een mezzanine met een slaap-gedeelte (de ‘loft’) en de benedenverdieping met leef- en eetruimte en de keuken. Buiten de woning ligt het drijvende terras met een loungeset, tafel en planten. Het enige dat nog mist is een bootje.

Veel van de woning is door Koen zelf gemaakt, zoals het vernuftige railsysteem waaraan de tv is opgehangen. Als de tv niet in gebruik is, dan hangt hij met het scherm naar de muur en is het sculptuur aan de achterkant goed zichtbaar. Wordt de tv wel gebruikt, dan kan hij met een rails naar het midden van de kamer worden gemanoeuvreerd. Ook heeft het stel tijdens de renovatie van de woning een keukeneiland en een ingebouwd bedframe met opbergruimte gemaakt. Het drijvende terras heeft Koen ook zelfgemaakt, met lege tonnen als vlonders.

Gedurende de video wordt duidelijk dat Koen over ieder detail in de kleine woning heeft nagedacht. De plafondhoge kledingskast met spiegels maken de mezzanine optisch ruimer, de inkeping boven het keukeneiland is uitgemeten voor de kruidenpotjes van Fadime en het roze IKEA-dressoir heeft een ingebouwde ruimte voor Sok. Een fraai staaltje design!

De video van Never Too Small over de woning van Koen en Fadime bekijk je hieronder. Een eerdere afleveringen van NVT in Amsterdam vind je hier.

Zo ziet het ‘Beste Interieur van het Jaar 2022’ eruit
Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg