Woolrich goes Dutch

Deze dagen is het nog even lekker warm in Nederland, maar het duurt niet lang of de zomer moet echt plaats maken voor guur weer, regen en wind. Maar de herfst en winter hebben ook hun goede kanten! Qua kleding kun je er meer kanten mee op. Laagjes, wol, mooie jassen; in het najaar kun je rijkere kleding dragen.

De herfst en debwinter zijn ook de seizoenen waarin het Italiaanse merk Woolrich het beste tot zijn recht komt. Het van oorsprong Amerikaanse outdoormerk (het eerste outdoormerk ever, sinds 1830) kennen we vooral van de warme en mooie parka’s en de prachtige knit wear

Er zijn weinig merken die functionele kleding en mode perfect kunnen combineren, maar Woolrich is er daar zeker een van.

Woolrich ging ook als een van de eerste kledingmerken samenwerkingen aan met andere merken en ontwerpers. Dat leidde vaak tot verrassende en te gekke collecties. De lijst met collabs is oneindig (van Stüssy, Supreme en Engineered Garments tot de mooie limited edition-collecties met het hippe Amerikaanse Aimé Leon Dore).

Het is bijzonder dat Woolrich verder kijkt voor coole samenwerkingen dan alleen naar de VS of naar Japan. Zo verscheen onlangs voor het vijfde opeenvolgende seizoen een nieuwe Woolrich-collectie voor vrouwen met de Nederlandse ontwerper Daniëlle Cathari. 

De in Amsterdam woonachtige Cathari weet outdoorklassiekers van Woolrich op een speelse wijze te transformeren tot stijlvolle en vooral erg vrolijke, licht-formele mode die je thuis of op kantoor draagt – een Italiaans-Nederlandse samenwerking om toch een beetje trots op te zijn. Laat die winter maar komen!

***

De nieuwe Aimé Leon Dore/Woolrich-collectie voor mannen is binnenkort online te koop. De Daniëlle Cathari/Woolrich-collectie is nu hier te koop.