De ultieme push, pull, leg workout voor spiergroei

Zelf een schema maken is de goedkoopste manier en geeft je de meeste regie over je eigen trainingsregime, maar je hebt wel kennis nodig. Gelukkig is de wereld gezegend met Jeff Nippard.

Jeff Nippard maakt squat

Stap 1 wanneer je de sportschool binnen wandelt: zorg voor een functioneel trainingsschema. Stap 2: hou je resultaten en progressie bij.

Stap 2 is geen uitdaging: er zijn tientallen apps beschikbaar die ondersteuning bieden in het bijhouden van je trainingsresultaten. Google Spreadsheets, je notitie-app of pen en papier dienen hetzelfde nut.

Het vinden van een functioneel trainingsschema is een grotere uitdaging. Een beetje personal trainer kan een schema op maat voor je maken, een app als Stronglifts 5×5 kan ook erg functioneel zijn óf je maakt zelf een schema.

Jeff Nippard als coach

Zelf een schema maken is de goedkoopste manier en geeft je de meeste regie over je eigen trainingsregime, maar je hebt wel kennis nodig. Gelukkig is de wereld gezegend met Jeff Nippard. Bodybuilder, powerlifter en meta-nerd met behoorlijk wat kilometers op de teller en het vermogen om al deze kennis te delen in zeer toegankelijke video’s.

De aanpak van Nippard is altijd op meerdere wetenschappelijke onderzoeken gebaseerd, in combinatie met zijn eigen ervaring als atleet en trainer. Wat Nippard deelt, klopt voor 99 procent op basis van de meest recente onderzoeken.

In de onderstaande 3 video’s deelt Nippard respectievelijk een push, pull en leg workout op basis van al zijn kennis, oftewel: een split schema voor 3 dagen per week. In tegenstelling tot een full body workout focust dit split schema per workout in grote lijnen op de 3 grote spiergroepen: borst (+ schouders en triceps), rug (+ voorkant schouder en biceps) en benen.

Neem de oefeningen, sets, herhalingen en techniek-tips zonder twijfel 1-op-1 over in jouw notities en succes is gegarandeerd!

Push

Pull

Legs