De 5 beste YouTube-kanalen over fitness en voeding

We hebben al onze kennis over fitness en voeding (en kritische geest) ingezet om de beste YouTube-kanalen voor jou te selecteren.

Wil je afvallen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je aankomen in spiermassa, maar heb je geen idee hoe? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over fitness en voeding?

YouTube is een uitstekend medium om je informatie vandaan te halen. Er is helaas wel één probleem: het platform is vervuild met ontzettend veel troep. Daarom hebben we al onze kennis over fitness en voeding (en kritische geest) ingezet om de beste YouTube-kanalen voor jou te selecteren.

Jeff Nippard

Bovenaan de lijst staat de Canadese Jeff Nippard. Wetenschapsfanaat, natural bodybuilder en contentmaker. Jeff duikt vuistdiep in wetenschappelijke publicaties en weet dat om te zetten naar toegankelijke video’s die je van zeer betrouwbare informatie voorzien. Soms bloedserieus, soms ook met zelfspot. En als hij een fout heeft gemaakt of een oude video door nieuw onderzoek moet herzien, is ‘ie niet te beroerd om te rectificeren. Bekijk het YouTube-kanaal hier.

Squat University

Dit platform van de Amerikaanse fysiotherapeut en krachttrainer Dr. Aaron Horschig is met afstand de meest informatieve bron als het aankomt op technische krachttraining, met een sterke focus op de drie grote lifts: squat, deadlift en bench. Daarnaast is Horschig een meester in het oplossen van pijnklachten. Al deze informatie deelt hij in video’s waar absoluut niks fancy aan is, maar die je precies vertellen wat je moet weten. Bekijk het YouTube-kanaal hier.

James Smith

James Smith spoot zich op 23-jarige leeftijd vol met steroide, maar heeft het roer omgegooid. Inmiddels is de Brit naar Australië verhuisd en deelt hij op een gortdroge manier en in zwarte humor ondergedompelde informatie over de leuke en minder leuke kanten van de fitness- en voedingsindustrie. Een aanrader als je alle Instagram-nepheid volledig zat bent. Bekijk het YouTube-kanaal hier.

Jeremy Ethier 

Jeremy is met 5.35 miljoen abonnees het grootste kanaal in dit overzicht en dat is met een reden: de Amerikaan stopt heel veel werk in zijn producties, kiest aantrekkelijke onderwerpen uit en baseert alle info die hij deelt op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast komt ‘ie over als een aardige gast waardoor hij niet lijkt op de typische, norse bodybuilder die dagelijks een spuit in z’n bilspieren zet. Bekijk het YouTube-kanaal hier.

PictureFit

Superkorte, superinformatieve geanimeerde video’s over alle essentiële onderwerpen, met her en der een dikke knipoog. Ga door de toegankelijke video’s van PictureFit en haal binnen een mum van tijd alle informatie in huis om jouw doelen te behalen. Bekijk het YouTube-kanaal hier.