Geen zeperds deze zeepjes

Deze drie zepen zijn onvervalste moodboosters: ze zijn zacht voor de huid, ogen lekker retro én ruiken geweldig.

Shampoo, conditioner, zelfs crèmes voor de huid: zo’n beetje alles is tegenwoordig in zeepvorm verkrijgbaar. Niks mis mee want beter voor het milieu enzo, maar soms er gaat niks boven een stuk zeep dat alléén als missie heeft jou schoon en fris te krijgen.

Rum Bar Soap door Malin + Goetz

Amerikaans zeepje dat zacht is voor de huid.  Het belangrijkste ingredient is glycerine, waar ook de grootouders zich al brandschoon mee wasten. Deze zeep kan voor je lijf en gezicht gebruikt worden. Niet goedkoop, €18 (140 gram), wel vrolijk verpakt en een geweldige geur,   

A + R door Triumph & Disaster

Deze Engelse zeep is een krachtbundel die geschikt is voor je lijf en je gezicht. Bevat naast glycerine ook amandelmelk en havervlokken. Deze laatste hebben een licht scrubbende werking – en daar moet je van houden. De geur van deze zeep, €13 (130 gram) is lekker retro.

Olive Marseille Soap door Compagnie de Provence

Van Franse origine is deze zeep die gebaseerd is op de wereldberoemde zeep uit Marseille – maar aangepast aan de behoefte van de grootstedeling. Geschikt voor gezicht en lichaam – maar je kunt ‘m ook gebruiken om er een wasje mee te doen! Schappelijk geprijsd, €7 (400 gram)  en de geur brengt je meteen naar het Franse platteland – in a good way.  

Opgelet! Te royaal omspringen met zeep kan je huid uitdrogen, omdat het een pH (zuurgraad) heeft die hoger is dan die van je huid. Want naast ongewenst vet haalt zeep ook een deel van de beschermende huidlaag weg. Dat kan de barrièrefunctie van de huid aantasten. Dus niet te vaak gebruiken, het water niet te warm laten worren en na afloop een huidverzorgende crème aanbrengen.