Amsterdam is een ambachtelijke parfumerie rijker

Zielinski & Rozen is de naam van dit familiebedrijf dat in 1905 is opgericht.

Het assortiment bestaat uit geurdiffusers, geurkaarsen, lichaams-, hand- en haarverzorgingsproducten en – uiteraard, want hun belangrijkste product – parfums. Het bedrijf wordt tegenwoordig geleid door parfumeur Erez Rozen.

Handwerk

Alle geuren van Zielinski & Rozen zijn genderfree. Het productassortiment voor dit najaar omvat meer dan dertig verschillende geuren, verdeeld over de diverse productcategorieën.

De prijzen variëren van €8,50 voor een stuk zeep, een bodycrème kost €38, een fles parfum van 50ml krijg je voor €89.

Elk product heeft een persoonlijke touch van de makers, in de vorm van een hand beschreven etiket met de belangrijkste ingrediënten van het desbetreffende product.

Tip voor de zomer:

Na een dag strand kan je huid wel wat hydratatie gebruiken. Een body butter is daartoe uiterst geschikt: je kunt het zien als een vrij stevige bodylotion. Deze van Zielinski, €67, bevat sheaboter en vitamine E – ingrediënten waar je huid zienderogen van opknapt. De butter zit in een knap potje, hieronder rechts, dat zo in je koffer of sporttas kan. Butter voor je baard (echt!) vind je hier.

Hartje hoofdstad

De fraaie winkel, gevestigd in een hoekpand aan de Amsterdamse Utrechtsestraat, kwam met interieurarchitect Framework tot stand.

Het bedrijf heeft ook winkels in Barcelona, Parijs, Nice, Wenen en op Ibiza. Aan vestigingen in Berlijn en Warschau wordt gewerkt.