Zo krijg je iedere dag die nonchalante strandcoupe

Na een dag aan de zee zit je haar precies zoals je dat wil: bestudeerd slordig, lekker luchtig en een tikje stroef. Zo haal je de zee naar je badkamer.

De combinatie van zon, zee en zout(water) zorgt ervoor dat je haardos dat nonchalante effect krijgt waar surfers het patent op lijken te hebben.

Maar niet iedereen woont bij de zee. En ook het KNMI werkt teleurstellend weinig mee.

Enter de Sea Salt Spray. Dit is een stylingproduct voor je haar waarmee je dat beach effect in je eigen badkamer voor elkaar krijgt – ook als die in Appelscha of Zundert staat.

Hoe gebruik je zo’n spray?

Je sprayt ‘m op je haar nadat je dat hebt gewassen en het nog wat vochtig is. Vervolgens kneed je het spul een beetje in je haar. Je kunt het ook op droog haar gebruiken. Een kwestie van een kleine hoeveelheid erin masseren en in model brengen – liefst met vingers.

Kort, lang, krullen of piekhaar – een salt spray kun je op alle haarsoorten gebruiken. En heb je weinig haar dan lijkt je bos voller door de textuur de die spray aanbrengt.

Drie zoutwatervrienden

Structuur

De Salt Spray van Uppercut Deluxe (€17, 150 ml) zorgt voor structuur in het haar en dus voor een goede grip en een optimale hold. Je ruikt citrus- en houtnoten.

Body

Deze spray voegt definitie, textuur en body toe aan het haar en zorgt zo voor een stoere look. Daarnaast beschermt de Balmain Hair Texturizing Salt Spray (€35, 200 ml) je haar.  

Textuur

De Salt Water Orange Sweet Orange Spray (€31, 200 ml) van het organische merk ZENZ geeft textuur zonder je haar zwaar te maken. Het ruikt subtiel naar sinaasappel.

Tip:
Voor je een Salt Water Spray gebruikt, is het belangrijk om het product goed te schudden.