Zonnebrandcrème bestel je vanaf nu ook op ‘n terras  

Een op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker. Daarom staat zonnebrandcrème nu op kaart in de horeca en zijn er gratis (!) zonnebrandcrème smeerpalen.

Huidkanker is in Nederland de meest voorkomende én snelst stijgende vorm van kanker. Het treft één op de vijf Nederlanders. Hoe vaker iemand door de zon verbrandt, hoe meer kans op huidkanker. Je kunt dit in veel gevallen voorkomen door je goed te beschermen tegen de zon. Smeer je daarom in met gratis zonnebrandcrème. Dat kan bij meer dan 120 smeerpalen in Nederland. Of bestel een shotje zonnebrandcrème op het terras.

Zonnebrandcrème op het terras

Als de zon schijnt zijn de terrassen in no time vol. Vaak na het werk of even tussendoor waardoor je niet aan een zonnebrandcrème hebt gedacht. En achter je Aperol voel je je huid branden in de zon. De oplossing? Zonnebrandcrème letterlijk op de (menu)kaart zetten. Door een samenwerking tussen Zilveren Kruis, Tenue Soleil en Koninklijke Horeca Nederland staat er nu minerale zonnecrème (SPF 30) op het menu bij een  groot aantal terrassen in Nederland. Als terrasbezoeker kun je dus een tube zonnebrandcrème bestellen bij je biertje. Hier zie je welke cafés en terrassen dat zijn. Kost je €3.

Staat de zonnebrandcrème nog niet op de kaart bij jouw terras? De horecaondernemer kan de tubes bij Koninklijke Horeca Nederland bestellen om ze daarna beschikbaar te maken via hun menu.

Gratis zonnebrandcrème

Weren, kleren en smeren: dat zijn drie manieren om je te beschermen tegen de zon. Om het smeren gemakkelijker te maken, staan op meer dan 120 locaties door Nederland  smeerpalen. Daar haal je gratis zonnebrandcrème met factor 30 uit. Wel zo makkelijk, zeker als je zonnebrandcrème vergeten bent. Ze staan aan de kust, bij recreatiegebieden, sportverenigingen en op festivals. Kijk hier of er ook een smeerpaal bij jou in de buurt is.

Even, en dan smeren

Even de zon op je huid voelen is goed voor je. Wist je dat als je hebt gesmeerd met zonnebrandcrème, je lichaam gewoon vitamine D aanmaakt? En de zon heeft nog veel meer voordelen. Dus ga gerust de zon in, maar doe dit wel veilig en bescherm je huid.