DENHAM kleedt Olympiërs en Paralympiërs in Parijs

Het jeansmerk DENHAM gaat alle Olympiërs en Paralympiërs kleden voor de spectaculaire openings- en sluitingsceremonies op de Spelen van Parijs in 2024.

In navolging van andere Nederlandse modemerken, zoals Piet Zoomers en Suitsupply, heeft NOC*NSF nu gekozen voor het Amsterdamse denimmerk DENHAM. Het label kennen we natuurlijk vooral van de high-end jeans met de iconische schaar als logo. Het partnership betekent dat alle atleten tijdens de spectaculaire openings- en sluitingsceremonies volledig door DENHAM ontworpen outfits zullen dragen.

DENHAM kleedt niet alleen de atleten, ook alle officiële vertegenwoordigers van NOC*NSF krijgen outfits aangemeten. De kleding zal het DENHAM-signatuur dragen en hoogstwaarschijnlijk heel anders zijn dan we gewend zijn van eerdere kledingpartners.

Chefs de Mission Esther Vergeer en Pieter van den Hoogenband zijn in ieder geval erg blij met DENHAM. “Ik vind het heel leuk én belangrijk dat de kleding is ontworpen met inbreng van de sporters. Het wordt echt anders dan op eerdere Spelen. Eigentijds en goed draagbaar. Mooi dat we ons als Nederland hiermee onderscheiden,” aldus Vergeer. “De openingsceremonie op de Seine is natuurlijk een event zonder weerga; miljoenen mensen zien de TeamNL-sporters daar voorbij komen. Geweldig dat we daar zo’n eigen stijl hebben als het gaat om onze outfits,” vindt Van den Hoogenband.

Jason Denham op Papendal (Foto: Philippe Vogelenzang)

Catwalkshow

Anno nu is de keuze voor een officiële modepartner kind of a big deal. Wereldwijd kijken er miljarden mensen naar de openings- en sluitingsceremonies. En dat maakt deze evenementen eigenlijk één grote catwalkshow, waar trots geparadeerd wordt in soms zeer fraaie, maar soms ook uiterst bizarre outfits. Zie hieronder hoe Team Hongarije en het Noorse curlingteam zich ooit ‘profileerden’…

Olympic fashion

Niet zo gek dus dat het een zeer grote eer is om een land te kleden. In het recente verleden waren er veel high-end modemerken die de kleding van Olympiërs en Paralympiërs op zich namen. Denk aan Ralph Lauren en KITH (Team USA), Giorgio Armani en Valentino (Team Italia), Stella McCartney en Ben Sherman (Team Great Britain), Lacoste en Louis Vuitton (Team France) en DSquared2 (Team Canada).

Eerder dit jaar verwelkomde DENHAM leden van NOC*NSF, ereleden en ex-topsporters, in hun ontwerpstudio’s op de Amsterdamse NDSM-Werf. Daar werden kennis en ideeën met elkaar uitgewisseld en werden de behoeften van de atleten samengevoegd met de kennis en knowhow van DENHAM.

Jason Denham op Papendal (Foto: Philippe Vogelenzang)

Hoe de collectie eruit gaat zien is nog niet bekend. Maar dat het zeer fashionable wordt, daar durven wij wel geld op te zetten. Wie weet zien we de hockeyheren en -dames, Mathieu van der Poel en Femke Bol in Parijs wel in een mooie Canadian Tuxedo verschijnen.

The Canadian Tuxedo by Britney & Justin: never forget!

Meer informatie vind je hier