Fastfood op hoog niveau door Sergio Herman

ModMod coverman Sergio Herman transformeert een eenvoudige portie frites tot Turkish Delight…

Sergio Herman heeft twee Limited Edition gerechten ontwikkeld voor Frites Atelier, het high end fast-casual foodconcept met vestigingen in twee Nederlandse en drie Belgische steden. Hierboven flankeert Sergio Herman overigens Max Verstappen, op links kok en tv-presentator Jeroen Meus.

De gerechten zijn ‘Turkish Delight’ en de vegetarische Frites Special ‘Veggie Milanese’. Het eerste gerecht is geïnspireerd door Hermans’ culinaire reis naar Istanbul, Turkije. ‍Herman creëerde, zo meldt het persbericht, ‘een stroom van smaken voor een gerecht dat de essentie van het rijke culinaire erfgoed van Istanbul weer geeft’. Tja, maar wat is het?

Turks op z’n Hermans

Turkish Delight is malse kipkebab die op smaak is gebracht met de kenmerkende Köfte-kruiden. De kebab wordt geserveerd boven op drievoudig (!) gebakken frites. Eroverheen komt een mix van geroosterde puntpaprika, tomatensalsa en fetakaas, pittige Ottomaanse mayonaise, ingelegde Jalapeño en rode ui. En dat zie er zo uit:

Italië inspireerde Herman tot Veggie Milanese, een vegetarisch alternatief voor het bekende Italiaanse vleesgerecht. Denk hierbij aan knapperig gepaneerde soja geserveerd met een zachte saus van kerstomaten, kappertjes en basilicum. Daarbij komt saffraan- en chilimayonaise en versgeraspte Parmezaanse kaas. Het bakje ziet er zo uit:

Het gaat bij beide gerechten om limited editions, dus ze zijn alleen gedurende een beperkte periode verkrijgbaar.

Over Frites Atelier

Frites Atelier is een ‘fast-casual foodconcept’ dat inzet op het leveren van de allerbeste frites, toppings en snacks. Op dit moment heeft Frites Atelier vestigingen in Den Haag, Roosendaal, Antwerpen, Gent en Brussel.

De band tussen Frites Atelier en Sergio Herman is niet nieuw – hij was betrokken bij de ontwikkeling van het concept. Eerder maakte de culinaire kunstenaar al de ‘Classic Spiced Indonesian Stew’ en de vegetarische ‘My Umami’.

ModMod-hoofdredacteur Arno Kantelberg met het eerste exemplaar voor Sergio Herman

Voor meer informatie over Frites Atelier kun je hier terecht. De nieuwe editie van ModMod met Herman als coverstar bestel je hier.