100% Handwerk – Runge RS Racer

Dit is alles wat een 1950’s racer in zich moet hebben.

Deze 50’s gestylede racer is een metallic meesterwerk. Chris Runge was een professioneel snowboarder, maar heeft zich nu toegelegd op het maken van vintage aluminium race-auto’s. Compleet met de hand gemaakt en de Runge RS Racer is zijn mooiste creatie tot nu toe.

Check de afbeeldingen hieronder en je blijft staren naar de Racer, elke keer ontdek je wel weer een nieuwe lijn. Gebaseerd op het framewerk van de Porsche 718 RSK en de Porsche Spyder, samen met wat vintage Maserati en Ferrari details. De tweezitter heeft een minimalistische cockpit met lederen en houten accenten en verder vooral veel staal en aluminium.

Onder de motorkap zit een nieuwe flat four met 159 pk en voor zo’n lichtgewicht apparaat is dat meer dan genoeg. Runge neemt op dit moment maar drie orders per jaar aan, dus als je er één hebt weet je dat je nagenoeg uniek bent. Goed te begrijpen ook dat maximum, want elke auto kost meer dan 2.000 manuren om te maken. De prijs is op aanvraag, maar ach, een mailtje kan nooit kwaad.

Fotografie: Runge Cars