De 5 meest extreme hotelkamers

Ibiza en de Côte d’Azur uitgespeeld? Probeer deze 5 hotels om je horizon te verbreden.

Kun je inmiddels blindelings de weg vinden naar de Côte d’Azur en zien ze je bij OKU op Ibiza tegenwoordig als één van de stamgasten? Tijd om daar verandering in te brengen en je horizon te verbreden. Wij zetten de 5 coolste plekken op een rij waar je een nacht (of twee) kunt doorbrengen.

Warm winter wonderland

Iglo’s zijn cool, en hoewel we geen watjes zijn – van die extreme kou zijn we toch net iets minder gecharmeerd. Deze kille temperatuur hoeft echter geen belemmering te vormen, tenminste – niet bij het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland. Dit in de noord-oostelijke hoek van Lapland gelegen vakantieoord biedt iglo’s gemaakt van thermoglas, waardoor je comfortabel warm vanuit je koepel kunt genieten van het noorderlicht. Het glas is zo ontwikkeld dat het niet kan bevriezen, waardoor de barre weersomstandigheden onder geen beding het sensationele zicht belemmeren.

Kopje onder

Duiken wanneer je op vakantie gaat is an sich natuurlijk al vrij cool, maar onder water slapen is van een heel ander niveau. En nee, daarvoor hoef je geen onderzeeër op de bodem te parkeren – bij het Manta Resort op Pemba Island in Zanzibar kun je een kamer onder water boeken, zonder ook maar met één druppel in aanraking te hoeven komen. Mocht je uiteindelijk genoeg hebben van het azuurblauwe uitzicht kun je altijd nog pootje baden op het dek of genieten van het rustgevende, kabbelende water vanaf het platform.

Spiegeltje, spiegeltje aan de boom

De herfstdagen doorbrengen in een bosrijke omgeving is niet heel ongebruikelijk. Wanneer je echter de traditionele lodge inruilt voor een kubus in de lucht, klinkt het geheel al een stuk spectaculairder. Als je daar dan ook nog eens aan toevoegt dat deze kubus aan de buitenkant volledig met spiegels is bekleed, ben je verkocht. Deze Mirrorcube van het Treehotel bevindt zich in het noorden van Zweden en biedt een adembenemend uitzicht over de Lule rivier.

Pootje baden 2.0

Eigenlijk kun je weinig verkeerd doen met een tripje naar Bali, wat het bijzonder maakt wanneer een hotelkamer er onder die omstandigheden uitspringt. Het Bambu Indah hotel is hier in geslaagd met zijn Udang house: een op stelten steunende kamer boven een zoetwater garnalenvijver, waar zich enkel een paar bamboebalken bevinden tussen het water en het bed. Op deze manier kun je zelfs vanaf je matras genieten van de unieke schoonheid van de Balinese natuur. Daarnaast krijgt de ruimte extra bonuspunten voor zijn douche, zich onder een glazen dak bevindend waardoor de adembenemende sterrenhemel jouw wasbeurt een stuk spectaculairder maakt.

Luxe onder de grond

Bij een grot denk je al snel aan vies, benauwd en misschien zelfs een beetje eng. Kortom: alles wat ver van een comfortabele, luxueuze accommodatie afstaat. De Italianen maken hier korte metten mee met hun Le Grotte della Civita, gelegen in het berglandschap van Matera. Het voormalige klooster kapselt een hybride identiteit, die een ouderwetse manier van leven combineert met hedendaagse luxe. De 21 unieke ruimten worden door kaarsen verlicht, wat afstekend tegen de honingkleurige wanden een romantische toon garandeert.