Kunst onbetaalbaar? Welnee, sla je slag op deze beurs

Ook aan jouw muur hoort een kunstwerk. En nee, dat hoeft geen vermogen te kosten…  

Kunst die via veilinghuizen als Sotheby’s of Christie’s worden verkocht zijn boven nagenoeg ieders budget. Maar er zijn voor kunstliefhebbers al jaar en dag volop betaalbare alternatieven op de Affordable Art Fair. Prijzen vanaf €100!

De beurs beleeft dit jaar de 17e editie. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 november tonen meer dan 70 prestigieuze Nederlandse en internationale galeries werk van levende kunstenaars, zowel opkomend als gevestigd. De locatie is net als vorig jaar de Kromhouthal in Amsterdam

Nike Marchand, Embrace

Een paar highlights uit het aanbod:

Upcoming

Jonge opkomende kunstenaars spelen in het culturele landschap een verbindende rol door hun verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven. AVROTROS geeft deze diversiteit een podium met een presentatie van drie in Nederland gevestigde kunstenaars. De expositie omvat figuratieve schilderijen van Nikè Marchand en Niels Egidius en keramiek en etsen van Sjahrzad Khodadadeh.

The Happy Trip

Het Belgische creatieve duo ROXEHA, bestaande uit Roxanne Wegscheider en Denis Auspert, presenteert The Happy Trip: een vijf meter lange doodle met funky karakters en asymmetrische vormen. Aan bezoekers de taak dit werk met kleuren en kleurtjes tot leven te brengen. Inspiratiebronnen van ROXEHA zijn onder meer van Keith Haring, Romero Britto, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle.

Te fiets!

Ter gelegenheid van deze 17e editie van de Affordable Art Fair is UPWAY, online platform voor refurbished e-bikes, een samenwerking aangegaan met de Dutch Design Award-winnende kunstenaar Yamuna Forzani. Het resultaat is een unieke, eenmalige kunst-e-bike die tijdens de beurs middels een veiling wordt verkocht. De helft van de opbrengst komt ten goede aan BYCS, een wereldwijde NGO die de leefbaarheid van steden wil verbeteren met behulp van de fiets.

Drie dimensies

Een prominente rol is er voor Daniel Engelbergs abstracte kunstwerk Inandout #1. Bij dit werk draait alles om kleur en vorm en de indruk van diepte en driedimensionaliteit: alsof er zich achter het oppervlak een ruimte bevindt. #1 is onderdeel van de reeks Inandout die vooralsnog uit drie werken bestaat. Engelberg: “Het is voor mij heel belangrijk een brug te slaan tussen beeldhouwen en schilderen. Mijn werk, zeg ik altijd, lijkt nog het meest op schilderen door de ogen van een beeldhouwer.”

Tickets zijn online verkrijgbaar en te koop tijdens de beurs. Meer informatie – inclusief de openingstijden – vind je hier.